Özellikle Isparta'nın simgesi gül ve menekşe satışları patladı. Sardunya, karanfil, şakayık ve yediveren gül  fideleri 50 liradan satılırken, sarmaşık gülleri 100 liradan alıcı buluyor.  ağaç dikme zamanının geçmemesi sebebiyle bahçelerine manolya, yapraksız manolya, lavanta, mor salkım, hanımeli gibi çiçek açan gövdeli ağaç ve çiçeklerde satıcılarda yerini almaya başladı.  Çiçekciler hafta sonu havaların ısınması sebebiyle satışların rekor seviyede olduğunu belirttiler.

Isparta'da bir çiçek ve fide yetiştiriciliği yapan Sezgin Özakel; Baharın gelmesiyle birlikte bütün çiçekçilerde yoğunluk başladı. Sonbaharda daha çok meyve fidanları satılırken, ilkbaharda mevsimlik çiçekler daha çok satılıyor. Şuanda gül, menekşe, karanfil, ve tüplü meyve fidanlarına aşırı bir yoğunluk var.” dedi. 

Mina Optik'te Anneler Gününe Özel İkinci Güneş Gözlüğü 1 Lira Mina Optik'te Anneler Gününe Özel İkinci Güneş Gözlüğü 1 Lira

Baharın gelmesiyle kendisine yeni bir hobi aradığını, bu yüzden fide aldığını belirten Mevlüt Koşar; "Emekli olduk. Birşeylerle uğraşmak gerekiyor. Bu yüzden kendimi fidelere verdim. Şuan gayet güzel ve uygun ürünler var. Her evde mutlaka saksıda bile olsa bir fide bulunmalı" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur