Orman Muhafaza Memuru Kalbine Yenildi Orman Muhafaza Memuru Kalbine Yenildi

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Armutlu köyünde önemli bir proje gerçekleştirerek 1535 dekar atıl araziyi verimli bir mera alanına dönüştürdü. İlimizde yürütülen Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında, Armutlu köyünde 2018-2022 yılları arasında toplamda 1535 dekarlık bir alanda çalışmalar gerçekleştirildi. Bu alanda 1.200 dekarı doğal mera, 335 dekarı ise suni mera tesisi olarak düzenlendi.

Proje kapsamında, 2019 yılında 5 adet gölgelik, 2 adet sıvat, 2 adet içme suyu kuyusu ve 6000 metre drenaj kanalı inşa edildi. Ayrıca, 2022 yılında suni mera tesisi için yonca, kamışsı yumak ve domuz ayrığı gibi yem bitkilerinden oluşan bir karışım ekimi yapıldı.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bu projesi sayesinde atıl durumda olan arazi verimli bir mera alanına dönüştürüldü. Bu girişim, bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine önemli bir destek sağlayarak çiftçilere daha iyi bir mera kaynağı sunmaktadır. Armutlu köyünde gerçekleştirilen bu proje, tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimine katkıda bulunacak ve çevresel sürdürülebilirliği destekleyecektir.