'Engellerine bir engel de siz olmayın’

Her bireyin engelli adayı olduğu, engele bir engelde vatandaşların olmaması gerekiyor. Isparta'da engelli vatandaşların park alanları işgal edilmeye devam ediyor.

ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ OTOPARKI VE BELEDİYE OTOPARKLARINDA DURUM AYNI

Isparta Şehir Hastanesi ve belediye otoparklarında engelli vatandaşların park alanlarına engelli olmayan vatandaşların park ettiği görülüyor. Her birimiz engelli adayıyız. Bunun fark edilmesi gerekir. Bu konuda vatandaşlardan duyarlılık ve farkındalık bekleniyor. Engellerine bir engel de bizler olmayalım.

ANINDA CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

Engelli vatandaşların hakları konusunda Isparta Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri Amirliği titiz çalışmalarını sürdürüyor. Engelli parkına normal bir araç park edildiğinde resmi çekilip emniyet ihbar hattına atıldığında anında 392 TL cezai işlem ve 10 puan ceza uygulanıyor ve araç çektiriliyor.

Duyarlı vatandaşların da engelli parkına yapılan yanlış parkları ihbar etmeleri gerekiyor.

Isparta Belediyesinden önemli duyuru! Isparta Belediyesinden önemli duyuru!

(Önceden engelli araç plakaları özeldi. İnsanlar engelli aracı olup olmadığını plakalardan anlıyordu. Şimdi bu sistem kaldırıldı. Şimdi araçların ön camında engelli park kartları var. Bu kartların olmadığı her aracın ihbar edilmesini duyarlı vatandaşlardan arzu ediliyor.)

ISPARTA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İHBAR HATTI: 0 505 318 32 44