Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat

Isparta'da Tuvalet Devrimi Yaşandı

Isparta'da, herzaman Isparta'lıların menfaati için çaba veren Haber32 olarak 2018 yılında mülkiyeti belediyeye ait olan ancak özel sektör tarafından işletilen tuvaletlerden halkın ne kadar muzdarip olduğunu yazmıştık.

Dönemin tuvaletleri, izbe, pis, karanlık, bakımsız ve ne tuvalet kağıdıi ne sabun nede deterjanın olmadığı, işletmecilerin istedikleri zaman açıp istedikleri zaman kapatıldığı kışın çelik gibi suyla kullanılan tuvaletlerin halkımıza yakışmadığını, bu durumu düzeltecek bir babayiğidin olup olmadığını sormuştuk. Tabiki o dönem birçok konu gibi dikkate alınmayan bu konu, Isparta Belediyesi'ne Ak Parti Belediyeciliğiyle farklı bir vizyon getiren Başkan Şükrü Başdeğirmen'in talimatlarıyla artık bambaşka bir şekil aldı.

TUVALETLERİ BELEDİYE İŞLETSİN DEMİŞTİK

  26.12.2018, 10:27 Tarihinde şu haberle Isparta'nın kanayan yarasına dikkatleri çekmiştik;

Isparta'da faaliyet gösteren umumi tuvaletlerde hijyenden çok fazla söz edemiyoruz, ancak şehrin vitrini olan umumi tuvaletler artık müşterilerini azarlar hale geldi.



Isparta'da faaliyet gösteren umumi tuvaletlerde hijyenden çok fazla söz edemiyoruz, ancak şehrin vitrini olan umumi tuvaletler artık müşterilerini azarlar hale geldi.

Vatandaşlar Isparta'daki umumi tuvaletlerin otoparklar gibi belediye tarafından makul bir ücretle işletilmesini, ancak bunun öncesinde petrol istasyonlarındaki gibi nezih bir hale getirilmesini istiyorlar.

Haber32 olarak Isparta halkının bunu haketmediğini, Isparta'ya akşam vakti gelen bir misafirin, ticari taksiye binerek arka mahallelerdeki camilerin tuvaletlerini kullanmak zorunda kaldıklarını, çünkü pis ve bakımsız tuvaletlerin akşam saatlerinde, hayvan zinciriyle kilitlendiğini kimsenin şehir merkezinde umumi tuvaletleri kullanamadığını defaatle dile getirmiştik.

BAŞDEĞİRMEN İLK GÜNDEN BU SORUNLARI BİLEREK GELDİ..

Seçim döneminde vatandaşların taleplerini ve sorunlarını not alan Başdeğirmen, Başkan seçilmesinin hemen ardından şehrin en sosyal ve önemli sorunu olan tuvaletleri ele aldı.

NEREDEEEN NEREYE?

Bırakın bayanları, erkeklerin bile girmeye cesaret edemediği Isparta merkezdeki tuvaletin ilk hali ve son halini aşağıda görebilirsiniz..

MİMAR SİNAN CAMİSİ TUVALETİ ESKİ HÂLİ

MİMAR SİNAN CAMİSİ YENİ VE MODERN TUVALETİ

KAVAKLI CAMİ TUVALETİ ESKİ HÂLİ

KAVAKLI CAMİ TUVALETİ YENİ HÂLİ

ULU CAMİ TUVALETİ ESKİ HÂLİ

ULU CAMİ TUVALETİ YENİ HÂLİ

YENİ TUVALETLERDE BELEDİYE PERSONELİ SÜREKLİ TEMİZLİK YAPIYOR,

SÜREKLİ DETERJAN VE TUVALET KAĞIDI EKLENİYOR..

ISPARTA BELEDİYESİ GÖKÇAY'A DA ÜCRETSİZ MODERN BİR TUVALET KAZANDIRDI

ISPARTA BELEDİYESİ ESKİ SANAYİ SİTESİNE'DE ÜCRETSİZ MODERN BİR TUVALET KAZANDIRDI


Isparta Şimdi yenilenen modern tuvaletleriyle, bu konuda birçok metropol şehrinden çok daha önde, 24 saat açık, klimalı, temizliği için personel bulunan, sıcak sulu Cami ve umumi tuvaletinin ardından Isparta Belediyesi mahallelerde bulunan ve elden geçirilmesi gereken bütün cami tuvaletlerinide yenileyerek vatandaşların kullanımına sundu, artık tüm bu tuvaletler vatandaşlara 24 saat ücretsiz olarak hizmet verecek.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye sorumluluğuna geçen bütün tuvaletlere klima sistemi ve sıcak su konulurken, sürekli görevli personellerle tuvaletlerin vatandaşlarımıza yaraşır bir hal aldığını ifade etti.

Tuvaletlerin önceki hallerinden vatandaşların rahatsız olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Dışarıdan ilimize gelen bir misafir akşamları bir tuvalet bulamıyordu.

Bulsa da çok da kullanışlı değildi. Bu tuvaletleri belediyemizin sorumluluğuna aldık, yeniledik ve 24 saat açık kalacak ve ücret alınmadan hizmet sunulacaktır.dedi.

Isparta, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in girişimleriyle bir sorunu daha kararlılıkla çözmüş oldu.

Haber32-Nadir Öngören