Festival, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdegirmen, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Milletvekili Aliye Coşar gibi önemli isimlerin katılımıyla büyük bir ilgiyle karşılandı.

Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü, festivalin büyük bir heyecanla karşılandığını belirterek, derneklerinin kuruluş amacını Isparta'dan gelen hemşehrilerine destek olmak olarak açıkladı. Ayrıca, Antalya Kan Gönüllüleri Derneği'ne de üye olduklarını ve 73 hemşehrimizi iş sahibi yaptıklarını vurgulayarak bu gibi çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, kurulan bu derneğin önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek desteklerini belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, konuşmasında "Ispartalılar ve Burdurlular hep kardeştir ve dernekler, birlik ve beraberliği artırır" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdegirmen ise "Ispartalıların birlik ve beraberlik içinde olması bizi mutlu etti. Biz batı Akdeniz olarak beraberiz" şeklinde konuştu.

Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Isparta kökenli olduğunu ifade ederek burada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Festival boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenirken, standlar gezildi ve Isparta mutfağından lezzetler sunuldu. Ayrıca, down sendromlu çocuklardan oluşan mehteran gösterisi büyük ilgi gördü.

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Bu birlik ve beraberlik festivali, Ispartalıların Antalya'da bir araya gelerek dayanışma ve kültürel bağlarını güçlendirmelerine vesile oldu.