Haftalardır rekor seviyeleri test eden dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe 28,24 TL seviyelerinden başlayarak son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Dün akşam dünyanın en büyük arama motorunda yaşanan aksaklık Türkiye’de yaşayan binlerce yatırımcının paniğe sürüklenmesine neden oldu.

24 TL’YE KADAR GERİLEDİĞİ GÖRÜLDÜ

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

Google’ın grafiğinde kurun 4 TL ile birden düşerek 24,05 seviyesine gerilediği görüldü. Ancak, hatanın yapıldığı saatlerde Türkiye piyasalarının kapalı olması, fiyatlamanın söz konusu olmaması ve küresel piyasalarda kurun 28,15 olarak izlenmesi hata olduğunu ortaya çıkardı. Bununla beraber paniğe kapılan yatırımcılar nedeniyle kripto para piyasasında Tether/TL tarafında yaşanan panik satışları yüzde 4'lük düşüş yaşandı.

DOLAR ENDEKSİ 3 HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Dolar endeksi pazartesi günü 106,5 civarında sabit kaldı. Dolar endeksi, Fed'in para politikası toplantısına hazırlanmasıyla üç haftanın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor. Analistlerin büyük bölümü gelecek Fed toplantısında faizlerin sabit bırakılmasını bekliyor.  Veri cephesinde, ABD'de çekirdek PCE fiyatları tahminlere paralel olarak yükseldi.

ABD'de tüketici harcamaları da geçtiğimiz ay hane halkının motorlu taşıt satın alımını artırması ve daha fazla seyahat etmesi nedeniyle artış gösterdi. Yatırımcılar ABD'deki aylık istihdam raporunu ve iş faaliyeti verilerini bekliyor.

HANGİ DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ TAKİP EDİLECEK?

Ahlatcı Yatırım tarafından yayımlanan dolar bülteninde dolar/TL kuru hakkında şu değerlendirmeler yapıldı: TCMB’den 500 baz puanlık faiz artışının gelmesinin ardından kurda 28,10TL seviyesi üzerinde fiyatlamanın devam ettiğini görüyoruz.

Bugün yurtiçinde Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak. ABD tarafında haftanın ilk işlem gününde ABD tarafında makroekonomik veri akışı zayıf ancak TCMB PPK faiz kararı toplantısının ardından bu hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek Fed faiz toplantısından çıkacak karar beklenecek. Beklentiler Fed’in mevcut faiz oranlarını korumasını bekliyor.

Sınırlı hareketler gördüğümüz kurda 28,20TL seviyesi üzerinde kalıcılığın devamı halinde 28,30TL ve 28,40TL direnç bölgeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde 28,20TL ilk destek olarak karşımıza çıkıyor, bu seviye altında 28,10TL ve 28,00TL diğer bölgeler olarak takip edilebilir.