Ancak İş Kanunu'nda yapılan son düzenleme ile birlikte, istifa etmek ve tazminat almak mümkün hale gelmiştir. İstifa ederek tazminat almanın bir şartı bulunmaktadır ve bu şartı sağlamak için iş yerinde yapılan ihlallerin tespit edilmesi gerekmektedir.

İş yerindeki maaş ödemelerinin zamanında yapılmaması, fazla mesai ücretlerinin eksik veya geç ödenmesi, çalışanların mobbinge uğraması gibi birçok ihlal durumunda işçiler, işten istifa etmelerine rağmen tazminat alma hakkına sahiptirler. Bunun için yapılması gereken, iş yerindeki ihlallerin tespit edilmesi ve bu durumun resmi olarak bildirilmesidir.

Isparta'da Kaza Sonrası Arbede Yaşandı Isparta'da Kaza Sonrası Arbede Yaşandı

Örneğin, iş yerinde maaş ödemelerinin zamanında yapılmaması durumunda, bu durumu şikayet etmek ve resmi bir dilekçe ile bildirmek mümkündür. İş yerindeki mobbing veya baskı gibi durumlar da aynı şekilde resmi olarak bildirilerek tazminat alma hakkı elde edilebilir.

Bu şartlar altında, işten istifa eden bir kişi dahi olsa, iş yerindeki ihlallerin tespit edilmesi durumunda tazminat alma hakkı bulunmaktadır. Bu şekilde, işçiler haklarını koruyarak istifa etmek ve tazminat almak konusunda daha güçlü bir konuma sahip olabilirler.

Haber Merkezi