Sulama Kooperatifi'ne ait olan 5 sulama kuyusuna ait elektrik panoları, içlerindeki sigorta, kablo, elektrik sayaçları ve diğer malzemelerle birlikte çalındı. Kızılören Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Yusuf Akpınar, olayın ardından Devlet Su İşleri yetkililerine zarar tespiti yaptırdıklarını belirtti. Yapılan inceleme sonucunda zararın 300 bin lira olduğu ortaya çıktı ve Akpınar, olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulundu.

Şüpheli bir kişinin, daha önce işlediği suçlarla ilişkilendirilerek Isparta merkezde yakalandığı ve soruşturma sonrası tutuklandığı belirtildi.

Kızılören Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi Başkanı Yusuf Akpınar, yaşanan olayı şu şekilde dile getirdi: "Ocak ayının 25'inde buraları kontrol ettim. Her şey yerli yerindeydi. Ancak Şubat ayının ortalarında tekrar kontrol ettiğimizde, her şeyin çalındığını gördük. TEDAŞ'a ait sayaçlara kadar her şey alınmış. Bunlar DSİ'ye ait olmasına rağmen işletmesi Sulama Birliği'ne ait. Kamuya ait olan bu zararın tutarı 300 bin liradır. Şu anda 5 panomuz boşaltıldı. Bazıları pano ile birlikte götürülmüş, bazılarının saati alınmış, bazılarının kabloları kesilerek götürülmüş durumda."

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Haber Merkezi