Evlilik düşünen milyonlarca kadını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamada kadınların sadece kendi soyadlarını kullanabileceklerine yer verildi. 

Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı Altın piyasasında önemli gelişmeler… Uzmanlardan tarih uyarısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan açıklamada yeni yargı paketinin yolda olduğuna yer verilmişti. Gelen açıklamanın ardından AK Parti'nin TBMM'ye sunacağı 8. yargı paketinin detayları da belli oldu.

Gelen son açıklamalar doğrultusunda yeni paketin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderildiği açıklandı.  Hazırlanan “Yargı Hizmetlerinin Etkinliğinin Artırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklif Taslağı"nın Külliye'den onay alması sonrası düzenlemenin Meclis'e gönderileceği açıklandı. 

KADINLAR SADECE KENDİ SOYADINI KULLANABİLECEK!

Evlilik durumunda kadınlar erkeklerin soyadını alırken bu noktada yeni bir değişiklik yapılması gündeme geldi. Kadının istemesi durumunda kendi soyadını kullanabildiği bilinirken kadın bu noktada hem eşinin hem de kendinin olmak üzere iki soyad kullanıyordu.  Milliyet'te yayınlanan haber doğrultusunda artık evlenecek kadınların sadece kendi soyadlarını da kullanabileceğinin önünün açılacağına yer verildi.

Bahsedilen düzenleme doğrultusunda 24 Ocak 2024 tarihi itibarıyla evlenen kadınların eşinin soyadı yerine sadece kendi soyadını da taşıyabileceği ifade edilirken detaylar birçok kadın tarafından merak edildi. Yargı Hizmetlerinin Etkinliğinin Artırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde 67 madde olacağı açıklandı. 

Bu maddeler ile birlikte infaz rejiminde de köklü düzenlemeler yapılacağı açıklanırken Meclise bu ay sunulması beklenen düzenlemenin Ocak ortasında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Haber Merkezi