Bilinen en eski tekstil ürünlerinden olan keçe doğal liflerden üretilmiş insan yapımı bir kumaştır. Kumaşların pek çoğu genellikle dokunur. Fakat bu anlamda keçe farklıdır. Keçeli bir kumaş sık sık ısı, nem ve çok fazla basınç kullanılarak birbirlerine bastırılarak sıkıştırılma yapılan ve örtülen liflerden oluşturularak elde edilir.

Üretimi biraz fazla iş gerektirebilirken sonuçta birbirine kenetlenmiş liflerden oluşan yoğun bir keçe kumaş elde edilmiş olur. Toptan keçe genellikle kaliteli yün ya da diğer doğal ham maddelerden oluşur. Kaliteli keçe kolay kolay çözülmez. Keçenin kaliteli olması tamamen türüne bağlıdır.

Keçe Çeşitleri Nelerdir?

Keçe fabrikası tarafından üretilmiş olan preslenmiş keçe en eski keçe formudur. Yün elyaflar ve sentetik elyaflar birleştirilerek ısı, nem kullanılıp sıkıştırılarak gerçekleştirilir. Bu sayede elyaflar birbirine karışır ve yapışarak keçi elde edilir. Keçe üretimi ucuzdur. Bu modellerin çeşitli kalınlıklarda çeşitleri vardır. İğneli keçe tamamen yün ya da yün sentetik elyaf karışımından makine yardımıyla elde edilir. Binlerce iğne içeren makineler daha yumuşak, daha az yoğun keçe kumaşı üretmek için elyafları birbirleri ile bağlayarak keçe kumaşını oluşturur.

 Dokuma keçe yapmak için yün ya da yün karışımı doğrudan bir beze dokunur ve sonrasında nem basınç uygulanarak elde edilir. Bu sayede daha dayanıklı bir kumaş elde edilmiş olur.

Keçe Kumaşı Nerelerde Kullanılır?

Keçelerin, kullandığınız türe ve yün kalitesine bağlı olarak çok çeşitli kullanım alanları bulunur. Keçe inanılmaz benzersiz bir dokuya ve çeşitliliğe sahip olan bir kumaştır. İğne keçesi el sanatları için mükemmeldir. Karışımlı yün keçe kumaşlar ise kışlık kazaklar için mükemmel bir tercih olarak ortaya çıkar.

Benzin ve motorine indirim bekleniyor Benzin ve motorine indirim bekleniyor

 Saf yün keçe doğal bir yalıtkandır. Aşınmaya ve yıpranmaya karşı çok dayanıklı aynı zamanda güçlü nem emebilme kabiliyetine sahip olan bir kumaş çeşididir. Bu nedenle ev, eşyalar ve dekoratif ürünler içinde tercih edilir. Keçe fiyatları tamamen keçenin kalitesine ve çeşidine göre değişiklik gösterir. Dokuma yönünden kaliteli olan keçeler fiyat olarak diğerlerine göre farklıdır. Tüm bilgilere ulaşabilmek için kecedunyasi.com adresini ziyaret edebilir, detaylı tüm keçe modellerini inceleyebilirsiniz.