Kaymaması İçin Nasıl Bir Koltuk Örtüsü Alınmalı?

İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti

Koltuk örtüsü, genellikle salonlarda ve oturma odalarında kullanılan koltukların kirlenmesine engel olan kılıftır. Kullanışlı ve şık yapıları ile ön plana çıkan bu örtülerin farklı renk ve desene sahip modelleri vardır. Her zevke uygun olarak üretilen bu ürünlerin kullanımı da oldukça pratiktir. Kanepe, koltuk, oturma grubu, sandalye gibi eşyalara kolaylıkla geçirilebilir. Son teknolojik sistemler kullanılarak tasarlanan koltuk örtüleri, görsel olarak gösterişli ürünlerdir. Orijinal desen özellikleri ve canlı renkleri ile kullanıcıların isteklerine cevap verir. Koltuk örtülerinin dokuma özellikleri ve kumaş yapısı itibariyle de konforlu kullanım alanı oluşturur. Ev dekorasyonunu tamamlayan koltuk örtüleri eşyaların uzun ömürlü olmasına da katkı sağlar.

Koltuk Örtüsü Kumaşları Nelerdir?

Yaşam alanlarında daha rahat kullanım imkânı sunan koltuk örtülerinin kumaşı kayma yapmamalıdır. Kullanıcı için en önemli özellik budur. Bu amaçla kayma yapmayan koltuk örtüsü kumaş çeşitleri şu şekilde açıklanabilir:

  • Şönil Kumaş Koltuk Örtüsü:

Çift taraflı bir şekilde kullanılabilen bir modeldir. Kaymaz yapısı ile bilinen Şönil kumaştan üretilen koltuk örtülerinin temizliği de oldukça kolaydır. Leke ve kir tutmaz bir kumaş olduğu için tercih edilen bir modeldir. Ayrıca uzun süre kullanım imkânı olan bu modeller tüylenme yapmaz.

  • Kadife Kumaş Koltuk Örtüsü:

Oldukça kalın bir kumaş olan kadife koltuk örtülerinde de kullanılmaktadır. Sıcak tutan özelliği olduğu için kış aylarında kullanılır. Kadife kumaştan üretilen örtülerin arka kısmı ince süngerle kaplanmış olduğu için kaymaz, koltuklara yapışarak şeklini alır.

  • Kapitone Kumaş Koltuk Örtüsü:

Dayanıklı ve üç katlı bir kumaş olan kapitone koltuk örtülerinde de oldukça estetik bir duruş sergilemektedir. Yıpranmalara karşı dayanıklı, makinede kolaylıkla yıkanabilir, kir ve leke tutmaz bu modeller lastikli kenarları sayesinde kayma yapmaz.

  • Polar Kumaş Koltuk Örtüsü:

Farklı renk ve desen seçenekleri ile her zevke hitap eden modellerden biridir. Yumuşak dokusu sayesinde evlere şık ve sıcak bir hava katar. İç kısmı polar olduğundan koltuklara yapışır. Böylelikle koltuklarda toplanmaz ve kayma yapmaz.

  • Welsoft Koltuk Örtüsü:

Welsoft polyester iplikten elde edilen bir kumaştır. Welsoft kumaştan üretilen örtüler kir tutmaz, kaymaz ve toplanma yapmaz özellikleri ile ön plana çıkar. Koltuklara kolaylıkla takıp çıkarılabilen bu örtüler çamaşır makinesinde rahatlıkla yıkanabilir ve kolay kolay yıpranmaz.

  • Pamuklu Kumaş Koltuk Örtüsü:

%100 pamuk ipliğinden elde edilen kumaşlardan yapılmış örtülerdir. Pamuk ipliğinin özelliğinden dolayı koltuk üzerinde kayma yapmaz. Ayrıca bu kumaş dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir. Temizlik açısından da son derece pratik olan bu örtüler makinede düşük sıcaklık derecelerinde yıkanmaya uygundur.

  • Tay Tüyü Kumaş Koltuk Örtüsü:

Her mevsim kullanım özelliğine sahip olan tay tüyü kumaştan üretilmiş örtülerdir. Alt kısmı silikonlu kaydırmaz yapıya sahiptir. Bu sayede koltuk üzerinde kayma yapmaz.  Antibakteriyel özellikte olan bu kumaş sağlıklı kullanım imkanı sunar.