2014 yılında CHP’nin kalesi olarak bilinen Keçiborlu’da ilk kez AK Parti’den Belediye Başkanı seçildi. O günden bugüne ‘İmkânsız’ denilen onlarca yatırım ve projenin gelmesine katkı sağladı. Başarısı Ankara’ya kadar uzandı. ‘Goca Yusuf’ lakaplı Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Keçiborlu’nun makûs tarihini değiştirerek partisinin övündüğü merkezlerden biri haline getirdi.

Çekicinin otomobile çarptığı kazada 1 çocuk yaralandı Çekicinin otomobile çarptığı kazada 1 çocuk yaralandı

Sene 2014. Keçiborlu’da Yusuf Murat Parlak, yerel seçimlerde geçerli oyların yüzde 47’sini alarak AK Parti’den ilk kez Belediye Başkanı seçildi. Bu seçimde 2305 oy alan Başkan Parlak, en yakın rakibi CHP’li Belediye Başkanı Turgut Soykan’a 700 oy fark attı. Bu durum AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bile dikkatini çekti. Bizzat kendini arayarak tebrik etti.

TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATTI

Sene 2019. Yerel seçimlerde Yusuf Murat Parlak kullanılan oyların bu kez yüzde 60’ını aldı. Parlak, bu seçimde 2740 oy alarak en yakın rakibi İYİ Partili İsmail Demir'e 1100 oy fark attı. Bu arada bir önceki seçime göre kendi oyunu 435 artıran Yusuf Murat Parlak, Isparta’da AK Parti’nin en çok oy oranına ulaştığı İlçe olarak tarihe geçti.

İMKÂNSIZ DENİLENLERİ BAŞARDI

Sene 2023. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak tam 9 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. 9 yılda Keçiborlu’da yapılamaz denilen belki de kimsenin aklına gelmeyecek yatırımları kazandırmayı başardı. Peki, neler değişti? 2014 yılında göreve gelir gelmez hemen kolları sıvayan Başkan Parlak, yaklaşık 9 yıllık görev süresi içerisine onlarca proje sığdırdı.

KEÇİBORLU’NUN YERİNİ BİLMEYEN VARDI

2014 yılından itibaren Keçiborlu’da tarihi değişimler başladı. Yeni Devlet Hastanesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Hükümet Konağı, Gençlik Merkezi, Kentsel Dönüşüm TOKİ, Doğalgaz, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Yöresel Pazar, Kapalı Pazar, Dere Islah Projesi, Otobüs durakları ve kamelyalar, Üstgeçit, Tarih Müzesi… Bu projelerin İlçemize kazandırılmasında büyük emeği geçen Başkan Parlak ayrıca İstasyon binası restorasyonu, Uçak Bakım Lisesi, Futbol sahasının standardının yükseltilmesi, Sokak yenileme çalışmaları, Yeni baraj ve damla sulama hattı, 600 kişilik çok amaçlı salon gibi önemli projelerin de Keçiborlu’ya kazandırılması için çaba sarf ediyor. En önemlisi de sadece Keçiborlu’nun değil bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak yeni Organize Sanayi Bölgesi için Ankara mesailerini sıklaştıran Başkan Parlak, İlçemizi kendi kendine yeten, sürekli nüfus alan büyük bir merkez haline getirmek istiyor.

ADI SIKÇA ISPARTA’DA ANILMAYA BAŞLANDI

‘Goca Yusuf’ lakaplı Yusuf Murat Parlak’ın Keçiborlu için ortaya koyduğu gayret hem partisinin milletvekilleri hem de parti teşkilatları tarafından büyük övgü alıyor. Basından da takip edildiği üzere devlet erkânı ya da AK Partili siyasiler ne zaman bir örnek verecek olsa hemen Keçiborlu’yu başa koyuyor. Tabi bu durum Isparta’daki vatandaşların da dikkatini çekmiş durumda. Genel seçim sathına girdiğimiz şu günlerde Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın adı sıkça genel siyasette duyulmaya başlandı. Birçok kesim Başkan Parlak’ın başarısının ortada olduğunu ifade ederek genel siyasette görmek istiyor.

ANCAK…

İlçesiyle bu denli bütünlemiş, Keçiborlu’yu ihya etmiş, Ankara’da istediği kapıyı rahatça çalıp istediğini alan, her kesimin dileğini yerine getirmeye çalışan Başkan Parlak’ın böyle bir düşüncesi var mı? Yusuf Murat Parlak’ı kaybetmek istemeyen Keçiborlu halkı mı yoksa genel siyasette görmek isteyen Isparta halkı mı haklı çıkar bunu zaman gösterecek. Ancak bir gerçek var ki Başkan Parlak hala görevinin başında ve Keçiborlu’nun derdiyle dertleniyor.