15 Temmuz Birlik ve Dayanışma Derneği (Temder)Başkanı Ramazan Çapan  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için  mesaj yayınladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. seneyi devriyesinde Milli iradenin tezahürü,Milletimizin destanı demokrasi şölenini tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum ve milletimiz ile birlikte anacağız.

Milletin, bu kahramanlık destanını basite indirgemeye çalışanlar, gölgelemeye çalışanlar,bilerek veya siyaset devşirmek adına bu destanı itibarsızlaştırma gayretinde olanlar ; 251 şehidimizin ruhlarını incitmekle kalmayıp, o gün köprüde donlarıyla kalan fetö'cü hainlerin ekmeğine de yağ sürmektedirler. Bilinmelidir ki 15 Temmuz destanı ülkemiz için yeni bir çağın açılmasına, vesayetin ortadan tamamen kalkmasına ve tam bağımsız bir ülke olmamıza yol açmıştır.

15 Temmuz; masum ve mazlumların duası ile asırlardır destan yazmaktan tarih yazmaya vakti olmayan bu necip millet adına, serdengeçtilerin yazdığı en büyük destanlardan birisidir.

Kendi selasını duyanların, vatan uğruna adananların destanıdır 15 Temmuz.

Ülkesini ölümüne sevenlerle , ülkesini peşkeş çeken fetö'cü hainlerin mücadelesi, 251 şehidimizin toprağa düşerek yücelmesi , 1196 gazimizin ömrünce gurur vesilesidir 15 Temmuz.

Bu Destan bir milletin Darbeye karşı en şanlı duruşunun , direnişinin ve dirilişinin adıdır.

Cuntanın, vesayetin, başka devletlerin himayesi altına girenlerin tarihin kara sayfalarında gömüldüğü günün adıdır 15 Temmuz.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Asil milletimizin feraset göstererek ve feragat ederek topyekün dünyaya ders vermesi, istiklali ve istikbali için ölmeye yürümesidir.

15 Temmuz hamaseten nutuk atanların değil; o gün meydanlara çıkanların, vurulup alnından tertemiz yatanların destanıdır. Vatanı için ilk toprağa düşen şehidimizden son şehidimize kadar, tüm şühedanın ruhları şad makamları âli olsun. Gazilerimizden de Allah razı olsun.

Hilal'in gölgesinde huzurlu bir ömür için,vatanı bayrağı dini için ölüme gülerek yürür bu asil millet.

Başkan Çapan

VATAN UĞRUNA TÜRKİYE AŞKINA

15 Temmuz Birlik ve demokrasi günümüz kutlu olsun.diyerek sözlerini tamamladı.