Ancak Temmuz ayında sona erecek olan bu uygulamanın kaderi belirsizliğini korurken, Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve ardı arkası kesilmeyen zamlar gayrimenkul sektörünü olumsuz etkiliyor.

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık ve satılık daire fiyatları hızla artarken, hükümetin tepeden inme şekilde getirdiği yüzde 25'lik kira zam sınırı ev sahipleri ve kiracılar arasında büyük sorunlara neden oldu. TÜİK'in enflasyon verileri yıllık yüzde 56 seviyelerine ulaşırken, yüzde 25'lik zam sınırı kabul edilemez bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomideki kısıtlayıcı adımlara son verme yolundaki girişimleri, 31 Mart seçimleri sonrasında kira zam sınırı için de uygulanacak gibi görünüyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, yüzde 25'lik kira sınırı Temmuz ayı itibarıyla değiştirilecek. Ancak, Türkiye'deki çalışan ücretleri ve ortalama kira fiyatları arasındaki makasın açılması nedeniyle uygulamanın aniden sonlandırılmasının riskli olduğu belirtiliyor.

Trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler Trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler

Ekonomi yönetimi, bu nedenle kontrollü bir geçiş planlıyor. Yüzde 25 zam sınırının ilk aşamada enflasyon seviyelerine yükseltilmesi ve birkaç yıl sonra eski kira zam uygulamasına dönülmesi tahmin ediliyor. Temmuz ayında alınması beklenen bu karar için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklama yapması bekleniyor.

Haber Merkezi