Bayrama sadece iki gün kala kırmızı et fiyatlarına ikinci bir zam yapıldı. 2024 yılından bu yana peşi sıra gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar kırmızı etin tadını neredeyse unutacak hale geldi.

Yüksek enflasyon ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle birçok ürün ve hizmete ardı ardına zamlar gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ekonomik sıkıntılar tekrar gündeme geldi. Siyasetçiler bu kez kırmızı et fiyatlarındaki zamı eleştirdi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, kırmızı et fiyatlarına dair yazılı bir açıklama yaparak hayvancılığın zor durumda olduğunu ve sürdürülebilir bir tarafının kalmadığını belirtti. Ekonomik krizin derinleşmesine de dikkat çeken Adem, vatandaşın alım gücünün düştüğünü vurguladı.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Erhan Adem özellikle kırmızı et fiyatlarına değinerek, vatandaşın ete ulaşmasının neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti. Adem, "Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur." dedi.

Ulusal Et Konseyi'nin 4 Nisan 2024 tarihli raporuna göre, İç Anadolu Bölgesi'nde dana karkas etinin kilo fiyatına 32 lira 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilo fiyatına ise 11 lira 40 kuruş zam yapıldığı açıklandı.

Güncel Et Fiyatları:

  • Dana eti kesim fiyatı: 324,04 TL'den 330,57 TL'ye
  • Kuzu eti kesim fiyatı: 400,41 TL'den 401,59 TL'ye yükseldi..

Haber Merkezi