Kışın Giymelik Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kıyafet yaz kış fark etmeksizin tarzın yansıtılmasında önemli bir araç olarak görülmektedir. Mevsim şartlarına uygun kıyafetlerin tercih edilmesi kişilerin konforlu bir gün geçirmesinde önemli olan etkenler arasında yer almaktadır. Yaz aylarında kişiler istedikleri şekilde kombin tercihleri yapabilirken kış mevsiminin zorlu hava şartları bu noktada kullanıcıları kısıtlayabilmektedir. Kış mevsiminin sunmuş olduğu zorlu hava şartlarında kişilerin kıyafet tercihi yaparken dikkat etmesi gereken belli hususlar bulunmaktadır. Giyim sektöründe kaliteli ürünleri ile isminden söz ettiren altkulturstore.com’dan Yönetici Fırat Can Bozhan kışlık kıyafetlerin taşıması gereken özellikleri şu şekilde maddelendirmektedir:

1. Kumaş Seçimi

Soğuk kış aylarında kullanıcıların soğuktan korunmasını sağlayacak kumaşların tercih edilmesi kışlık kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken hususların başında gelmektedir. Kış mevsimi için tercih edilecek kumaş türünün dokusu ve yapısı itibariyle kullanıcıya soğuklardan koruyuculuk sağlamalıdır. Soğuk havalarda kişilerin gün boyu sıcak kalmasına yardımcı olan pamuklu, yünlü veya yün karışımlı, kadife, deri, tiftik, tüvit ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaş türlerinin seçilmesi hem sağlık hem de konfor açısından önerilmektedir. Hava alan ve teri emen kumaş türlerinin tercih edilmesi de cilt sağlığı açısından oldukça önemli husus olmaktadır.

2. Su Geçirmezliği

Dış giyim olarak bilinen ve kış mevsimlerinde kullanılan mont ve kabanların dış yüzeylerinin yağmur ve karı geçirmeyecek yapıda olması suyun yüzeyden kaymasını sağlayarak kişilerin ıslanmasına engel olmaktadır. Kış için tercih edilecek dış giyim ürünlerinin ürünle bitişik ya da çıkarıp takılabilir şapka aksesuarına sahip olması yağışlı ve karlı havalarda kullanıcının baş kısmının ıslanmaması yardımcı olmaktadır.

Almanya'da En İyi Üniversiteler ve Eğitim Danışmanlığı Almanya'da En İyi Üniversiteler ve Eğitim Danışmanlığı

3. Renk Seçimi

Kış mevsiminde koyu renklerden üretilmiş olan kıyafetlerin ışığı daha az yansıtması ve ısıyı tutması sebebiyle tercih edilmesi önerilmektedir. Siyah, bordo, lacivert, gri renkte tercih edilen ürünler kişilerin soğuk havalarda sıcak hissetmesine yardımcı olmaktadır.

4. Ağırlığı

Ağır kumaşın sıcak tutma özelliğinin daha fazla olduğu kullanıcılar tarafından bilinen yanlış bir bilgi olmaktadır.  Kumaşın sıcak tutmasını ağırlığı değil kumaş türü belirlemektedir. Kış mevsiminde tercih edilecek kıyafetin zorlu kış şartlarında kullanıcıyı zorlamaması için hafif ve yumuşak ürünler seçilmesi önerilmektedir.

5. Kalitesi

Yağışlı ve karlı soğuk hava şartlarında seçilecek kıyafetin kalitesi kullanıcının üründen memnun kalması için dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Seçilecek pantolon, kazak, triko gibi ürünlerin kalitesi ürünün vücudu sıcak tutması ve uzun ömürlü kullanım sağlayacak dayanıklılıkta olması için önemli hususlar arasında yer almaktadır. Ürünlerin işçiliği ve üretimde kullanılan malzemesi kullanıcılara ürünün kalitesi hakkında bilgi vermektedir.