Şehit Polis Yonuz Turan İçin Veda Töreni Düzenlendi Şehit Polis Yonuz Turan İçin Veda Töreni Düzenlendi

Ekim ayında pos cihazı kullanan işletmelere uygulanan komisyon oranını yüzde 3.5'e çıkaran özel bankalar, faiz artışları sonrası yeniden komisyon oranlarını yükseltmeye hazırlanıyor.

28 Mayıs sonrası ekonomi politikalarında 180 derece değişikliğe gidilirken, Türkiye'de sıkı para politikaları etkisini giderek hissettirmeye başladı. Kartlı alışveriş, pos ve sanal pos kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte rekor seviyelere yükselirken, bankalar işletmelere uygulanan komisyon oranlarında Ekim ayında güncellemeye gitmişti. Politika faizlerinin yüzde 30'a yükseltilmesinin ardından birçok özel banka, pos komisyonlarını yüzde 3.5 seviyesine yükseltmişti. Aradan geçen aylarda alınan faiz artırım kararları sonrası bankalar yeniden artışa gitmeye hazırlanıyor.

Bankacılık kaynaklarına göre, Mayıs ayı itibarıyla özel bankaların pos faizlerinde yeniden artışa gideceği konuşulurken, bu durum binlerce işletmenin gelirlerinde düşüş yaşanacağı anlamına geliyor. Gelirlerini dengelemek için işletmelerin, pos komisyonlarının artmasıyla birlikte mal ve hizmet fiyatlarına zam yapması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanlığı bu uygulamayı sağlıklı yürütebilmek için şimdiden hazırlıklara başladı.

Pos komisyonlarının yükselmesiyle birlikte birçok işletme, komisyon ödememek için müşterilerden banka transferi yoluyla ödeme almayı tercih etmişti. Ancak, IBAN'a transfer yaptıran işletmelere ağır cezalar verilmesi de gündemde

Haber Merkezi