Buna göre, belirli kriterlere sahip kişilere SGK tarafından her ay 5 bin 100 TL maaş bağlanacak.

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların sayısındaki artış ve artan sosyal yardım talepleri dikkate alınarak, Bakanlık tarafından sosyal yardım paketi oluşturuldu. Türkiye'de artan enflasyon ve ardı ardına gelen zamlar nedeniyle vatandaşların geçim sıkıntısı yaşadığı göz önünde bulundurularak bu adım atıldı.

Özellikle gıda enflasyonundaki artışla birlikte sosyal yardım ihtiyacının yükseldiği belirtiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlara yönelik olarak her ay 5 bin 100 TL nakit yardım sağlayacak. Bu destekle, kronik hastalıklarla mücadele eden milyonlarca vatandaşın yaşam kalitesinin biraz olsun artırılması hedefleniyor.

Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı Nisan Ayında Marketlerde En Çok O Zamlandı

Yardımdan faydalanmak isteyenlerin SGK'ya sadece bir belge sunması yeterli olacak. Belge beyan eden her bireye, 5 bin 100 TL maaş bağlanacak. Kronik hastalığı olan bireylere ekonomik destek sağlanmasıyla yaşam kalitelerinin artırılması amaçlanan bu programda, başvuruların hastalık belgesiyle kabul edileceği belirtildi. Hastaların yaşadığı hanelere ek olarak, destek tutarının yüzde 5'i kadar ek ödeme yapılacağı da açıklandı.

Haber Merkezi