Denizli'nin Çivril İlçesi Osmanköy Mahallesi'nde yaşayan 65 yaşındaki İsmet Kocakaya, Denizli’de yaşayan 39 yaşındaki oğlu Serkan Kocakaya’yı evlendirmek isterken dolandırılmıştı. Oğluna düğün yapmayı hayal eden yaşlı adam, dolandırıldığını Özbekistan uyruklu gelin adayı evden kaçınca anladı.

65 yaşındaki İsmet Kocakaya, oğlu Serkan Kocakaya'nın evliliğini düzenlemek için tanıştığı gelin adayı tarafından dolandırıldı. Trajik hikaye, yaşlı adamın dolandırıcılığı Zahide Yetiş'in "Yeniden Başlamak" programında anlatmasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Detaylarını izleyicilere aktaran Kocakaya, oğlunun düğünü için tanıştığı 29 yaşındaki Özbekistan uyruklu gelin adayının evden ayrılıp damadın telefonunu çalarak kaybolduğunu açıkladı. Önceki deneyimlerinden ders almayan Kocakaya, bir televizyon kanalındaki "Zahide Yetiş ile Yeniden Başlamak Programı"na katılarak yaşadığı dolandırıcılığı anlattı.

Evlenmek için Özbekistan'dan gelen 29 yaşındaki kadının daha önce hiç evlenmediğini kendisine söylediklerini belirten Kocakaya, “Ben evlenmek için kız arıyordum. Babam da benim evlenmem için kız arıyordu. Babam bana seni 'Özbekistanlı bir kızla evlendireceğim' dedi. Bir arkadaşım beni Rabia isminde bir kadınla tanıştırdı ve kadından bana evlenebileceğim 6 Özbekistan uyruklu kadının fotoğrafını attı. Biz de babamla 2’nci kızın resmini beğendik. Kadın Türkiye’ye gelebilmek için babama bilet aldırdı. Bize aldırdıkları biletle başka yere kız götürmüşler. Babamı aramışlar gelecek olan kızın ameliyat olduğunu söylemişler. Bizi kandırdılar. İlk kız gelmeyince babam dolandırıldık diye savcılığa giderek şikayetçi oldu.

SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde! SGK maaş alabilmek için boşananların peşinde!

Evlenmek için tanıştığı kadının daha önce hiç evlenmediğini söylediğini belirten Kocakaya, babasının tanıştırdığı kadının Türkiye'ye gelmek için bilet aldırdığını ancak olayların beklentilerinin çok dışında bir seyir aldığını ifade etti. Kocakaya, yaşanan dolandırıcılık olayı nedeniyle toplamda 200 bin TL'nin üzerinde maddi zarara uğradı.

3 gün süren evliliği için harcadığı parayı açıklayan Serkan Kocakaya, “İlk kız için 40 bin TL vermiştik. O kız gelmedi. İkinci kız için de nikahtan sonra 40 bin TL ödeme yaptık. Sonra Rabia beni bir odaya çekip, 'kendisinden alacağım vereceğim yoktur. Bu kızla kendi gönül rızam ile evleniyorum yazan bir belgeye bana zorla imza attırdılar. Şimdiye kadar toplamda 200 bin TL param gitti. Bu süreçte babam tarla sattı, koyunlarımız vardı onları sattı, ben işimden oldum. 4 aydır kiramı ödeyemiyorum. Ben Rabia’yı tanıdığıma pişmanım. Keşke hiç tanımasaydım.” ifadelerini kullandı.