Magnezyum, vücudun işlevi için oldukça önem taşıyan ve vücutta en bol bulunan 4. mineraldir. Temel işlevini kas sistemlerinde gösteren magnezyumun bu kadar önemli olmasının nedeni, vücudumuzda bulunan 300’den fazla enzimin çalışması için kilit bir role sahip olmasıdır.

Ispanak, pazı, kuruyemiş gibi besinler doğal magnezyum kaynakları arasında yer alır. Magnezyum içeren besinleri aşağıdaki gibi daha ayrıntılı şekilde inceleyebiliriz;

●       Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak ve pazı başta olmak üzere koyu yeşil yapraklı sebzeler magnezyum bakımından zengin besinlerin en başında gelir. Bu besinlerden gereken desteği almak içinse onları olabildiğince doğal halleriyle tüketmeniz oldukça önemlidir.

●       Bitter çikolata: Çikolataların en sağlıklısı olarak bilinen bitter çikolata da magnezyum konusunda vücudumuza destek olan besinler arasındadır. Bu yüzden kakao oranı %60 ya da üzeri bitter çikolatalar tercih edilebilir.

●       Kuru yemişler: Badem, ceviz ve kaju başta olmak üzere kuru yemişler de magnezyum bakımından zengin yiyeceklerdendir.

●       Avokado: Magnezyum bakımından zengin besinlerden biri de avokadodur. Üstelik kendisi sadece bu özelliğiyle değil, uzun süre tok tutması, içeriğindeki besin lifi ve diğer değerli mineral ve vitaminlerle de sağlıklı beslenmek isteyenlerin tüketebileceği  besinlerden biridir.

Artık başınız ağrımasın, bir Gripin 14 lira oldu Artık başınız ağrımasın, bir Gripin 14 lira oldu

Vücudumuz maalesef magnezyumu kendi başına üretememektedir. Bu nedenle magnezyumu başına üretememektedir. Bu nedenle vücutta yeterli seviyede olması önemli olan bu minerali, bir sağlık profesyonelinin görüşünü de alarak gıda takviyeleri aracılığı ile vücuda sağlamak gerekmektedir.

Magnezyum ve magnezyum gıda takviyeleri ile ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.orzax.com.tr/ sitesini ziyaret ediniz.