Isparta’da Mali Suç Örgütlerine yönelik operasyon Isparta’da Mali Suç Örgütlerine yönelik operasyon

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Toplantısı Sonucunda Memur ve Emekli Zamlı Maaşı İçin Tarih Belli Oldu

Türkiye'nin milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren maaş zammıyla ilgili beklenen karar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan geldi. Uzun süren görüşmeler sonucunda memur sendikaları ve kamu işveren heyeti arasında oransal anlaşma sağlanamaması üzerine hakem kurulu devreye girmişti.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve memur emeklilerinin maaş zammı oranlarını belirlemek üzere ikinci kez toplandı. Toplantıya kamu işveren heyeti ve sendika temsilcileri de katıldı. Dün gerçekleşen ilk toplantının ardından bugün yapılan ikinci toplantıda tarafların görüşleri dinlendi.

Kararın kamu görevlileri, aileleri ve emekliler için hayırlı olması temennisiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının ardından basın mensuplarına teşekkür etti. Bakan Işıkhan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir süreç içerisinde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme görüşmelerinde oransal anlaşma sağlanamaması sebebiyle Hakem Kurulu'nun devreye alındığı belirtilirken, 11 hizmet kolunda ise kısmi uzlaşma sağlandığı vurgulandı. Hakem Kurulu'nun alacağı kararın, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan maaş zammı oranlarını belirleyeceği ve bu kararın kesinlik kazanacağı belirtildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, toplu sözleşmenin oransal kısmında mutabakat sağlanamadığını ancak 11 hizmet kolunda önemli başlıklarda uzlaşma sağlandığını ifade etti. Ayrıca, toplu sözleşme masasının önemine dikkat çeken Yalçın, memur toplu sözleşmesinin 4688 Sayılı Yasa ile düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun aldığı kararla birlikte, 31 Ağustos tarihinde memur ve memur emeklilerinin zam oranlarının kesin olarak belirleneceği ve bu karara itiraz edilemeyeceği bildirildi. Böylece, Türkiye'deki memur ve memur emeklilerinin maaşlarına dair belirsizlik sona erdi.