Sunumunda özellikle aşağıdaki mesajlar öne çıktı:

  1. Enflasyonda Düşüş Tahmini: Başkan Erkan, yıllık enflasyonda düşüşün, baz etkisi nedeniyle Mayıs 2024'ten sonra görülmeye başlayacağını belirtti. 2025'te istikrar döneminin olacağını ve 2026'da enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini ifade etti.

  2. Fiyat İstikrarı İçin Kararlılık: Erkan, fiyat istikrarının temel amaçları doğrultusunda kararlılıkla tüm araçları kullanmaya devam ettiklerini vurguladı. Parasal sıkılaştırma politikasını sürdürerek para aktarım mekanizmasını güçlendirmeyi ve makro finansal istikrarı pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  3. Rezerv Artışının Önemi: Son dönemde artan TCMB rezervlerine dikkat çeken Erkan, bu gelişmenin döviz kuru karşısındaki önemine işaret etti ve rezervlerin döviz kuru istikrarını desteklediğini ifade etti.

    Isparta'da Metafizik Uzmanı Büyüleri Çözecekmiş Isparta'da Metafizik Uzmanı Büyüleri Çözecekmiş
  4. Dezenflasyon Süreci: Erkan, dezenflasyon sürecini başlatmayı ve kalıcı hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Dezenflasyon sürecinin başlamasıyla birlikte göreli fiyatlarda geçici düzeltmelerin yerini kur istikrarı, mali disiplin, sermaye akımlarında güçlenme ve artan rezervlere bırakacağını belirtti.

  5. Para Politikası: Parasal sıkılaştırma sürecinin etkilerinin 2024 yılında belirgin hale gelmeye başlayacağını açıkladı ve 2024'ü dezenflasyon dönemi olarak tanımladı.

  6. 2025 İstikrar Dönemi: Erkan, 2025 yılında enflasyondaki gerileme hızlanırken öngörülebilirliğin artacağını ve 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara yeniden ineceğini belirtti.