Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkanı olursan, temsil ettiğin kuruma müfettişlerin bir gelir, biri gider. Hakkında bir dünya suç duyurusunda bulunulur. Kısacası o koltuk sana zehir olur.

Bu yazıyı yazarken sakın MHP’yi övüyor. Bunlar MHP’li demeyin. Bir gazete çalışanı olarak, bazı gerçekleri yazmak zorunda hissettim kendimi. Geçtiğimiz hafta ve bu hafta, Isparta Belediyesine gelen müfettişlerin sayısı arttı.

ŞİMDİ SORUYORUM? GÜNAYDIN’IN SUÇU NE?

Ben bu meslekte yeni sayılırım. Ama iş icabı birçok siyasetçi gördüm. ‘Milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı v.s’ 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinin adayı, Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın Belediye Başkanı oldu.  Koltuğa oturur oturmaz. Kucağında sorun yığınlarını buldu. Başkan Günaydın, Ankara’dan gelirken, yolda makam arabası durduruldu. Makam arabasının hacizli olduğu öğrenildi. Günaydın, AKP’li bir belediye başkanından görevi devraldığında; milyonlarca TL’lik borç, esnafın parasını alamadığı için iş yapmak istemediği bir belediye ile karşılaştı.

O dönemi herkes iyi hatırlar, Ulusal Gazete ve Televizyonlarda bile Isparta Belediyesi yer aldı. Başkan Günaydın, yaptırdığı büyük afişle borcun yüksekliğini ve boyutunu herkesle paylaştı.

Günaydın ilk iş olarak, dönemin Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından kiralanan araçları geri gönderdi. Şehir içi temizlik işini yarı fiyatına yaptırtmaya başladı. Esnafa olan borçları ödedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğenine 1 milyon 50 bin TL’ye satılan ISBAŞ bimsblok fabrikasını geriye aldı. 2 tane daha fabrikanın temelini attı.

Bu çalışmaları, her gün müfettişler gönderilen, kendisine çirkin siyaset yapılan, aradığı desteği kimseden göremeyen Türkiye’de 3. büyük parti konumunda olan MHP’nin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve ekibi yaptı.

Bunlar yapılırken Günaydın’ın üstünde devamlı bir Ak Parti baskısı var. Belediye Meclis üyeleri baskısı var. Kendi partisinden baskı var.

VAR DA VAR VAR OĞLU VAR

Günaydın’ı çalıştırmamak için attığı her adımda şikayette bulunanlara sesleniyorum. Siz Yusuf Ziya Günaydın’ı hiç gözü yaşlı gördünüz mü? ‘Benim günahım Isparta’ya hizmet etmek mi diye sorarken gördünüz mü? Ben sabahlara kadar uyumuyorum, hep projeler hazırlıyorum? Borçları ödemenin peşindeyim, tüyü bitmemiş yetimin hakkını arıyorum derken hiç dinlediniz mi? BEN DİNLEDİM…

ŞİMDİ TEKRAR SORUYORUM?

Türkiye’de, her seçimde oylarını artırarak zafer kazanan Ak Parti’nin, MHP’li Isparta Belediyesine destek olması gerekiyor mu? Tamam, destek olmayabilirsiniz ama gölge bari etmeyin. Yusuf Başkan ve ekibi bir şeyler yapmaya çalışsın. Değerli okuyucular, beni yandaşlıkla suçlamayın. Aynı şeyler Ak Partili bir Belediyeye de yapılsa yine yazarım. Tabi yapılırsa.