MİLLETVEKİLİ YILDIZ’IN ÖLÜMÜ

      …VE CENAZE TÖRENLERİ

 

                                Zeki TARHAN – ANKARA

                                                    ------------------------------------

 

                   Cep telefonumuza gelen mesaj, yine bir ölüm haberini veriyordu. Isparta ve İlçelerinde, Belediye hoparlöründen halka duyurulan ölüm haberleri, Ankara’da yaşayan bizler için, tabii kapsama alanının dışında kalıyordu. Bizlerin imdadına ise,cep telefonları yetişiyordu. Gelen mesajla; Isparta’lı hemşerilerimiz, Cenaze töreninin yapılacağı fiziki mekâna ve Cenaze Namazının kılınacağı Cami Avlusunda ve Camide bir arada oluyorduk…

                                                             ***

                  Mesajı, Salı günü saat 19.55’te almıştık. Mesajdan 10-15 dakika sonra, Ekonomi eski Bakanımız Aykon DOĞAN arıyordu. Hayata veda eden eski milletvekilimiz Halil YILDIZ’ın ölümünü ve ölüm nedeni üzerinde biraz konuştuk. Merhum YILDIZ’a,tedavi gördüğü Bayındır Tıp’ta iki ay önce, “Pankreas Kanseri” teşhisi konmuştu ve bu kanser türü, ne yazık ki milletvekilimizi çok kısa bir sürede ebediyete intikal ettirmeye yetmişti.

                                                            ***                                                                       

                 …Ve Çarşamba günü. Saatlerin 11.00’e gelmesini bekliyoruz…TBMM’nin Tören Alanında Cenaze Töreni var. TBMM’nin Çankaya kapısından giriyoruz. Tören alanına yaklaşırken, görevlilerce yakalarımıza Halil YILDIZ’ın siyah-beyaz fotoğrafı iğneleniyor…Ve resim altı yazısı: Halil YILDIZ ( 1952 – 2013 )

                                                            ***

               60’lı yaşlara, “genç yaş” diyorduk. Merhum,52’ doğumluydu. Ölüm O’nu, 61 yaşında sonsuzluğa uğurluyordu…Kim bilir,daha yapacakları,özlemini çektiği neler vardı?...Eşini de kaybetmişti. Geride kalan oğul ve iki kız.Cenazede küçük kızın ağlayışına Ben de dayanamamıştım.

              TBMM Tören yerine,İlhan KESİCİ ve Ramazan GÜL, erken gelen eski milletvekilleri idi. Merhum YILDIZ, Ramazan GÜL’den bir dönem önce milletvekilliği yapmıştı. Tören saati yaklaşıyordu ve hem Meclis içinden,hem Meclis dışından katılımlar yoğunlaşmaya başlamıştı.Isparta’mızın ( 4 ) sayın milletvekili ÖZEL-BİLGİÇ-ÖNER ve KORKMAZ da ön safta yer aldılar.

             İktidar Partimizin Genel Başkan Yardımcıları KURTULMUŞ ve SOYLU, Partilerimizin gurup başkan vekilleri eski ve yeni milletvekilleri ile Isparta’lı hemşerilerimiz, tören alnındaki Meclis merdivenlerinde yerlerini aldılar. Ve Meclis Başkanı Cemil ÇİÇEK’in gelişi ile cenaze töreni başlıyordu…

            Cenaze,askerlerin değil,polislerin omuzlarında taşınıyordu…Ve merhumun cenazesi, bir gün sonra,28 şubat Perşembe günü,doğup büyüdüğü topraklarda Sütçüler’de toprağa verilecekti. Yani; 28 şubat post modern darbesinden tam 16 yıl sonra. Bin yıl süreceği söylenen “28 şubat süreci” ‘nden geriye ne kaldı dersiniz?...

         …Ve “Merkez Sağ” dan, siyasi yelpazenin “Muhafazakar Demokrat” kanadına geçiş yapan SOYLU da, merhumun toprağa verileceği gün, SDÜ’de “DEMOKRASİ” konulu konferans verecekti.

                                                             ***

         Törenden sonra; Aykon DOĞAN,Ramazan GÜL, Musa KESKİN,Mahmut BAYSAL ve Zeki TARHAN olarak Meclis Kulisinde bir çay sohbeti yapıyorduk. Hemşerimiz Musa KESKİN,TBMM Basın,Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı idi ve ev sahibi sayılırdı.    

        TBMM ile cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi, yürüyüş mesafesinde 15 dakika alıyordu. Ramazan GÜL, ISVAK Genel Sekreteri Mahmut BAYSAL ve Bendeniz Zeki TARHAN, yürüyerek Kocatepe Camisine gelmiştik. Meclisteki törene gelemeyenleri de görüyorduk Kocatepe Camisi avlusunda. Örneğin; Prof.Dr.Sacit ADALI, Ramazan ULUDAĞ, Aytaç BİLGİÇ,Ahmet ŞAHLAN,İsmail ÖZDEMİR gibi.

       Milletvekilimiz ÖZEL ve İlhan KESİCİ de gelmişlerdi Kocatepe’ye,merhuma son vazifelerini yapmak üzere…

       Sayın ÖZEL ve sayın ADALI ile, ISVAK’ta önümüzdeki tarihlerde düzenleyeceğimiz panelleri de konuştuk. Sacit Hoca,TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonunda da görev almıştı ve ISVAK’ta benim moderatörlüğümde yapılacak “SİVİL ANAYASA” PANEL’ne panelist olarak katılacağı sözünü de almış oluyordum.

     Yine,bir başka panelde; dört Isparta milletvekilimizi bir arada “ISPARTA VİZYONU-NASIL BİR ISPARTA” konulu Panelde, panelist olarak bulunmaları konusunda,sayın ÖZEL’den de olumlu yanıt aldık.İnşallah, bu etkinlikleri başarır ve Isparta’mız yüksek bir siyasal düzey yakalamış olur…

                                                               ***

      …Ve cenaze namazını da kılmıştık. Türk Bayrağına sarılı Halil YILDIZ’ın tabutu önündeki cemaat, hep bir ağızdan hakkını helâl etmiştik…

      Isparta’ya, Isparta’nın şirin ilçesi Sütçülere uğurluyorduk milletvekilimiz YILDIZ’ı.

     Güle güle genç insan,güle güle…Allah’ım, her bir kulunu genç yaşta ölümlerden koru.

     Allah rahmet eylesin, geride bıraktığı evlatlarına sağlıklı ve uzun ömürler versin…Amin… 

 

                                                           -----  0  -----