Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, "Garson" kod adlı mahrem sorumluya ait bir hard diskteki verilere ulaşıldı. Bu veriler, 16 yıllık bir emniyet mahrem yapılanmasının varlığını ortaya çıkardı ve bu yapılanmada 3 bin emniyet personelinin FETÖ üyesi olduğu tespit edildi.

Operasyonlar Devam Ediyor

Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesi hız kesmeden sürüyor ve FETÖ de bu operasyonlardan etkileniyor. Bu son gelişmeyle birlikte örgütün çeşitli yapılanmalarına ciddi darbeler vuruluyor.

Mahrem Yapılanma Ortaya Çıkarıldı

MİT tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, AES 256 bit ile şifrelenen bir hard diskin içinde 16 yıllık emniyet mahrem yapılanmasına ait verilerin bulunduğu tespit edildi. Bu bilgiler KOM Başkanlığı'na iletilerek yapılan incelemeler sonucunda yaklaşık 3 bin kripto emniyet personelinin FETÖ üyesi olduğu belirlendi.

İşlem Yapılmadı

Bu kişilere bu zamana kadar herhangi bir işlem yapılmadığı belirtildi. Ancak bu konuda önümüzdeki günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir fezleke ile bildirimde bulunulması bekleniyor.

Mahrem Ablalar ve Emniyet Müdürleri

Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik Kamuda Lojmanlar Satışa Çıkıyor, Memurlara Öncelik

MİT tarafından sağlanan bilgilere göre, FETÖ'nün 7 Şubat, 17-25 Aralık, 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok karanlık olayında rol almış 4 bin 672 mahrem sorumlunun SD kartlarından elde edilen veriler sonucunda 4 bin 121 mahrem sorumlunun daha ortaya çıkarıldığı belirlendi. Bu mahrem sorumlardan 3 bin 400'ü örgütün emniyet içindeki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu mahrem ablalardı.

Emniyet Müdürlerine Kadar Etki

Mahrem ablaların, polis memurlarını mesleklerine başladıkları andan itibaren izledikleri ve aynı zamanda örgüt üyelerinin eşlerinden sorumlu oldukları ortaya çıktı. Bu durum, FETÖ'nün emniyet içindeki etkisini ve yapılanmasını gözler önüne seriyor.