Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından bu müjdeyi kameraların karşısında duyurdu.

Bu kapsamda, vergisiz telefon ve bilgisayar imkanından kimlerin faydalanacağı ve diğer detaylar açıklandı. Üniversiteli gençlere 10 GB internet desteği de bu kararın bir parçası olarak duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik bu destekleri açıklarken, "Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu hakkı istedikleri üç mobil şebeke operatörünün üzerinden kullanabilecekler." dedi. Ayrıca, her iki desteğe ilişkin uygulama esaslarının ilgili bakanlıklar tarafından belirleneceğini vurguladı.

2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu 2 Kişinin Yaralandığı Kazada Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da projenin 3.6 milyon genci kapsayacağını ve operatörlerle yapılan görüşmeler sonucunda anlaşmaların tamamlandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu ay içinde gençlere bu hizmeti sunmaya başlayacaklarını belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik vaatleri adım adım hayata geçiriliyor ve gençlerin teknolojiye ve bilgiye daha kolay erişim sağlanıyor