Manevi, İlkeli, Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner, Kadir Gecesi münasebetiyle mesaj yayımladı. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesinin ihya edilmesi ve fazileti konusunda açıklama yapan Mustafa Güner şu ifadeleri kullandı: ''Zaman hızla akıp giderken hüznü de sevinci de bir arada yaşıyoruz; Rabbimizin af ve mağfiretine, engin rahmetine susayan gönüllerimize bir lütuf olarak gelen doğruluk ayı Ramazan’ın son günlerine yaklaştık elhamdülillah.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş vesilesi olan Ramazan-ı Şerif’in bu müstesna günleri, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini de içinde barındıran günlerdir.

GECEYİ DEĞERLİ KILAN KUR’AN’DIR

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı

Bu gece indirilen Kur’an-ı Kerim, Ramazan’ın, senenin diğer aylarından farklı bir değeri olduğuna işaret eder. Kadir gecesi ise bu aya önemini veren daha da kıymetli bir zaman dilimidir. Kur’an, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede inmiştir. Kadir gecesini ve onun içinde bulunduğu ayı değerli kılan işte budur.

Yüce Allah (c.c), bu geceye adını verdiği Kadir suresinde gecenin önemini ve bin aydan hayırlı olduğunu belirterek: “Şüphesiz biz, Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve Cebrail, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur” buyurmuştur.

BİN AYIN HAYRINDAN MAHRUM KALMAYALIM

Hz. Peygamber (s.a.s) Ramazan gecelerini Kur’an okuyarak, namaz ve dua ile değerlendirmiş, “... Bu ayda öyle bir gece vardır ki, bin aydan daha hayırlıdır. Bu gecenin hayrından mahrum kalan, bin ayın hayrından mahrum kalmış gibidir” buyurarak da Kadir gecesinin nasıl değerlendirileceği ve önemi hakkında bize ipuçları vermiştir. Bu ipuçlarından yola çıkarak; gündüzünü sıyam (oruç) ile, gecelerini de kıyam (teravih) ile geçirilmiş bir Ramazan yaşayacak, ihya edilmiş bin aydan daha hayırlı olan bir Kadir gecesine ulaşmış olacağız.

DUALARIN EN GÜZELİ BAĞIŞLANMA İSTEĞİDİR

Hz. Peygamber (s.a.s) Kadir Gecesi`ne rastlanıldığında: “Allah`ım, Sen çok bağışlayıcısın, affetmeyi seversin, beni de affeyle" duasını çok yapmamızı istemiştir. O gecede yapılacak duaların en güzeli bağışlanma isteği olup, bu duayı dilimizden düşürmeyelim. Bununla beraber Ramazan’ın her gecesinde yapılacak bu dua, Kadir Gecesine rastlama ihtimali bulunduğundan dolayı, kabul olması kuvvetle umulan bir duadır. Ayrıca insanın bu müstesna gün ve gecelere saygısının ifadesi olarak Ramazan`da diğer bütün günlerden daha gayretli, Kadir Gecesinde ise Ramazandakinden de daha gayretli olması gerekir.

GÖNÜLLER YAPIP, GÖNÜLLER ALALIM

Bu mübarek geceyi hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in kadir ve kıymetini bilmekten, hayatımızı onunla anlamlandırmaktan, insana ve kâinata onunla bakmaktan geçer. Kadir Gecesini ihya etmenin yolu, Rabbimizin muhatap kabul ettiği, nazargâh-ı ilahi olan kalbimizin, gönlümüzün değerini bilmekten geçer. Gönüller yapıp gönüller almaktan, olur olmaz sebeplerle gönüller kırıp, gönüller incitmemekten geçer.

“Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil!” şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe hakkıyla istifade edebileceğimiz Kadir gecenizi tebrik eder, başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere, tüm İslâm âlemine hayırlar getirmesini, İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan temenni ve niyaz ediyorum.''