Aldığım duyumlara göre, Belediye eski Başkanı Hasan Balaman, yakın çevresine tekrar başkanlık için aday adayı olacağını söylemiş. Geçtiğimiz Perşembe günü, Isparta’ya gelen AK Parti’nin AĞABEY’i, Sayın Arınç’ta, Balaman hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimdi bize şunu söylemek düşer:
 
‘BALAMAN UMUTLANMASIN MI?’
 
Bir dönem Isparta Belediye Başkanlığı yapan, arkasında bir sürü spekülasyon bırakan Hasan Balaman, 2009 yılı yerel seçimlerinde, koltuğu MHP’li Yusuf Ziya Günaydın’a kaptırdı. Daha sonra bir köşeye çekildi, Hac’ca gitti geldi ve Belediye’yi yakından takip etti. 
 
Hiç unutmam, kendisi hakkında yazdığım bir yazıdan ötürü beni aradığında, ‘BENİM SİYASİ HAYATIM BİTMEDİ, BEN SÜTÇÜLER’LİYİM, ISPARTA’NIN ÖZ EVLADIYIM ONA GÖRE’ demişti. Bence, Bülent Arınç’ın açıklamaları, Hasan Balaman’ın umudunu da şevkini de kırmıştır. Çünkü, Bülent Arınç, bilindiği gibi partinin Ağabeyi’dir. Partililere ve kamuoyuna yaptığı açıklamada da, Isparta’ya ‘GÜL YÜZLÜ, Başkan adayımız olacak’ dedi.  Tamam, Hasan Balaman’da GÜL’er yüzlü ama, Bülent Bey’in tarifine uymuyor. 
 
AK Parti’nin ağabeyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı, Devlet’in Bakanı, Sayın Bülent Arınç, kaybedilen Belediye seçimleri ile ilgili olarak: “Millet, AK Partiye oy vermek için hazırdı. Ama biz yanlış bir aday göstererek, bize oy vermeyin dedik. Ama bu telafi edilecektir. Isparta'da, önümüzdeki seçimlerde GÜL YÜZLÜ, Belediye Başkan adayımız olacaktır' dedi.  Söylenecek son söz; BAŞBAKAN’ın.