Anlaşıldı akıllanmayacağız. O zaman Hazır Olun!

Yazımın başlığı biraz aba altından sopa gösterir gibi oldu. Lakin keşke o sopa benim elimde olsaydı. Nasılsa kimseye zararım dokunmazdı.

Lakin bu sopa Yaratan’ın sopası. Geliyor gelmekte olan.

Vallahi korku filan pompalamıyorum. Görünen köy kılavuz istemezmiş.

Daha geçtiğimz haftalarda biri Bebek sahilinde, bir diğeri Metro durağının arkasında ahalinin gözü önünde hayvanlar gibi çiftleşenleri konuşuyorduk. Dün bana göre daha da kötüsü oldu.

Önce bir ortaöğretim kurumunda yarı çıplak dansöz oynatılması ardından Allah’ın kelamı kutsal kitabımızı futbol topu gibi rövaşata vuran lise öğrencisi.

Ne oldu bizlere ya?

Biz Kur’an-ı Kerim’in asılı olduğu odada uzanmayı saygısızlık olarak gören bir toplumduk. Biz nikahlı eşimizle bile el-ele tutup sokakta yürümeye ar eden insanlardık.

Kadınlar ve Erkekler İçin Yeni Emeklilik Koşulları Belirlendi Kadınlar ve Erkekler İçin Yeni Emeklilik Koşulları Belirlendi

Şimdi 3 kuruşluk hediye gönderecekler diye bilmem ne uygulamasında canlı yayın yapıp sağını solunu gösteren anneanne, babaanne yaşında kadınlarımız, gencecik kızlarımız... Kendi anneleri, bacıları yokmuş gibi başkasının kadınlarına, kızlarına aç kurt gibi saldıran az daha açsın diye para harcayan erkekler... Nereye gidiyoruz?

Covid-19 Çin’de çıkıp hızlı bir şekilde yayılmaya başlayınca nasıl da korkmuştuk. Eyvah dünyanın sonu geldi diyenlerimiz bile olmadı mı?

Aylarca evden çıkamayacağız deyip, marketlere saldırıp kilerlere gıda stoku yapmadık mı?

Güvenirliliği tartışılan ne idüğü belirsiz aşıları seriye bağlayıp 3-4 doz yaptırmadık mı?

Pandemi bitti azdık, kudurduk yine...

Almanya’dan bir haber geçti ajanslar. Gıda ürünlerini etkileyen krizin ardından Alman süpermarket devi Rewe, müşterilerin kişi başına sadece bir paket makarna ve un alabileceği şekilde sınırlama getirdi. Söz konusu ürünlerin altına yerleştirilen uyarı notlarında müşterilere bir paketten fazla ürün alınmaması için uyarı yapıldı.

Dünyada açlık çeken insan sayısının bu yıl daha da artacağı, gıda ürünlerine ulaşmanın daha zor olacağı ana gündem maddelerinden biri oldu.

Kısacası dünya bir kıtlıkla karşı karşıya.

Ne diyordu Hazreti Mevlana:

“Kula bela gelmez Hak yazmayınca.

Hak bela yazmaz, kul azmayınca.

Hak kuldan intikam, kul ile alır.

Dini irfan bilmeyen, bunu kul etti sanır.”

Biz aynen böyle devam edelim. Geliyor gelmekte olan. Allah sonumuzu hayır eylesin.