Yeni yılla birlikte bir dizi değişiklik hayatımıza girdi ve bu değişikliklerden biri de Bireysel Emeklilik Sistemi'ni (BES) etkiledi. 1 Ocak itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenleme ile bankalardan kredi çekmek isteyen bireysel emeklilik katılımcıları, artık BES sözleşmelerini teminat olarak sunabilecekler.

2023'ün Mart ayında yapılan düzenleme ile BES sözleşmelerinin bankalarda teminat olarak gösterilmesine imkan tanındı. Bu yeni uygulama ile BES katılımcıları, devlet katkısı hariç birikimlerinin bir bölümünü veya tamamını alacakları devir sözleşmesi ile bankaya verebilecekler.

Emekli Maaşı Zammı İçin Son Dakika Gelişmeleri Emekli Maaşı Zammı İçin Son Dakika Gelişmeleri

BES katılımcısı olan müşteriler, sözleşmelerini bankalara teminat olarak göstererek katılımcısı oldukları bankalardan uygun faiz ve şartlarda kredi çekebilecekler. Bu kapsamda, BES birikimini kullanarak finansal ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler için yeni bir finansman seçeneği ortaya çıkmış oldu.

Yeni başlayan uygulama ile birikimlerini devretmek isteyen BES katılımcıları, alacakları devir sözleşmesi ile birikimlerini bankaya verebilecekler. Ancak alacağını devretmek isteyen katılımcıların bankaya başvurması gerekecek. Bu uygulama, BES katılımcılarına finansal esneklik sağlarken, kredi kullanımını daha erişilebilir hale getiriyor