Ancak, kimlerin bu ikramiyeden yararlanacağına dair detaylar aşağıda verilmiştir:

  1. SSK ve Bağ-Kur Emeklileri: Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan prim ödeyerek emekli olan ve hayatta olan emekli vatandaşlar bu ikramiyeden faydalanabilecektir.

    Isparta'da Talihsiz Kaza 1 Yaralı Isparta'da Talihsiz Kaza 1 Yaralı
  2. Emekli Sandığı Emeklileri: Kamu kurumlarında belli bir süre çalışarak emekliliği hak eden memurlar, şehitlerin hak sahibi eş ve çocukları ile harp veya terör olayları sebebiyle gazilik unvanını almış olanlar bu ikramiyeden yararlanabilecektir.

  3. Vazife ve Harp Malullüğü Aylığı Alan Er ve Erbaşlar: Askerlik görevini yaparken nedeni ve etkisi ile sakatlanan er ve erbaşlara, ölen er ve erbaşların hak sahiplerine ve 5434 sayılı Kanun'un 56. maddesinde sayılan öğrencilere aylık bağlananlar bu ikramiyeden faydalanabilecektir.

  4. Ölüm Aylığı Alanlar: Ölen sigortalının eşine bağlanan dul aylığı ve kız çocuklarının aldığı yetim aylığı ödenenler bu ikramiyeden yararlanabilecektir.

  5. Şeref Aylığı Alanlar: Olimpiyat komitesi tarafından bireysel veya takım olarak ilk üçte yer alma başarısı gösterenlere verilen şeref aylığı, engelli sporculara, teknik direktör ve antrenörlere de verilmektedir.

  6. Geçici Köy Korucuları: İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan güvenlik veya köy korucuları da bu ikramiyeden yararlanabilecektir.

Ancak, aynı habere göre, emekli maaşı alırken aynı zamanda çalışan ve her iki kaynaktan aylık gelir elde edenler, Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesintisi yapılanlar, şirket sahipleri, şirket ortakları, Bağ-Kur emeklileri, kamu emeklileri ve banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alanlar bu ikramiyeden yararlanamayacaklardır.

Sonuç olarak, çalışmayan emekliler ve yukarıda belirtilen hak sahipleri Kasım ayının ilk haftasında 5 bin TL ikramiye almaya hak kazanacaklardır. Bu gelişme, emekliler arasında merak konusu olmuş ve kimlerin ikramiyeden yararlanabileceği açıklığa kavuşturulmuştur