Bankalardan Kredi Kartı Kullanıcılarına Uyarı: İşlem Yapanların Kartları Kapatılacak!

Kredi kartlarıyla ilgili önemli değişiklikler gündemdeki yerini koruyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartı kullanımının azaltılması için önerilerde bulunmasının ardından, bankalar bu konuda adımlar atmaya başladı.

12344

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra ekonomideki daralmayı desteklemek ve kredi kartı kullanımını sınırlamak amacıyla uygulamaya alınan ekonomi yöntemi çerçevesinde, bankalar kredi kartlarının kullanımına dair sınırlamalar getiriyor.

Garanti BBVA Bankası, müşterilerine gönderdiği kısa mesajda, "Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limiti aşma için işlemler ile liste dışına para çıkarılmasına dair yapılacak olan her türlü işlem nedeniyle kartınız kapatılabilir." şeklinde bir uyarıda bulundu.

0X0 Kredi Karti Nakit Avans Kalkti Mi 2023 Kredi Kartindan Nakit Avans Kullanimi Hakkinda Yeni Duzenleme 1684411932928 001

Bu uyarı, nakit avans kullanarak faize yatıran müşterilere yönelik bir önlem olarak dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararlarının etkisiyle mevduat faizlerinin yüksek olduğu dönemlerde, bazı müşteriler kredi kartı limitlerini nakit avans çekerek mevduat faizine yatırabiliyorlardı. Bu durumun önüne geçmek isteyen bankalar, bu tür işlemleri yapan müşterilerin kredi kartı limitlerini kapatma uyarısında bulunuyor.

Isparta'da Onlarca İnsan Yola Döküldü Isparta'da Onlarca İnsan Yola Döküldü

Ipsos Kredi Karti