Ülke yetkilileri, özellikle sağlık sektöründe doktor ve hemşire sıkıntısı yaşadıklarını ve bu nedenle bu alanlarda işçi alımı yapmak için girişimde bulundular. Ayrıca, İsviçre'ye sığınan Rusya ve Ukrayna savaşı mültecilerinin bu açığı kapatmaya yeterli olmadığını belirtiyorlar.

Şu an için İsviçre'nin 85 bin vasıflı işçi ihtiyacı bulunuyor ve bu rakamın yıl sonuna kadar 365 bin kişiye kadar yükselebileceği tahmin ediliyor. İş arayanlar için İsviçre, cazip bir iş fırsatları sunan bir ülke haline gelmiş durumda. İş bulmak isteyenler, iş arama kurumlarına başvurarak kendilerine uygun işi bulabilirler. Ancak İsviçre'ye işçi olarak gitmek isteyenlerin bazı şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Özellikle dil bilgisi, kendi geçimini sağlayabilme yeteneği ve ikamet edebilecekleri bir konut bulma gerekliliği gibi şartlar bulunuyor.

Aman Dikkat! Cuma günü Türkiye'yi kaplayacak Aman Dikkat! Cuma günü Türkiye'yi kaplayacak

İsviçre, dünya genelindeki en zengin ülkelerden biri olarak kabul ediliyor. Ülkede saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangı, aylık ücret ise 4 bin İsviçre Frangı seviyesinde. Bu, saatlik olarak 596 TL ve aylık olarak 103 bin TL'ye denk geliyor. Bu yüksek ücretler, işçiler için oldukça cazip hale geliyor.

İsviçre'nin işçi alım hamlesi, ekonomik büyümeyi sürdürmek ve işçi ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İş arayanlar için İsviçre, yeni bir yaşam fırsatı sunan büyük bir çekim merkezi haline gelmiş durumda