Okul etekleri özellikle devlet okullarındaki resmiyet ve düzeni sağlamada kız öğrencileri için aracı olan önemli bir parçadır. Tasarımı yapılan okul etekleri okulun vizyonundan ve misyonundan parçalar taşır, okulun imajını ortaya serer. Okul üniforma tasarımında üç önemli faktör vardır. Bunları: Rahatlık, estetik görünüş, kalite olarak sıralayabiliriz.

Okul üniformalarında olduğu gibi okul eteğinde de en büyük ve en önemli faktör rahatlıktır. Hem görünüş açısından hem de öğrencilerin rahatlığına uygun olmalıdır. Rahat , öğrenci vücuduna uygun ve nefes alan bir okul eteği, kız öğrencilerin ders verimini ve günlük konforunu artırır. Okul eteklerinin rahat olması kız öğrencilerinin hareket koordinasyonu açısından da önemlidir.

Okul eteğinin, öğrenci sağlığı için mevsim koşullarına uygun olması önemlidir. Okul eteği dizaynında önemli faktörlerden biri okul eteğinin estetik duruşu ve görünüşüdür. Okul eteği okul logosuna ve logo tasarımına uygun renklerle bezenmiş modern duruşlu olmalı, okulun vizyon ve misyonuyla uyumlu olmalıdır.

Voleybol Maç Takvimi Voleybol Maç Takvimi

Okul eteği tasarımında önemli faktörlerden biri kalitedir. Her kıyafette olduğu okul eteklerinde de kalite hem parçanın kullanımı açısından hem de görünüş açısından kolaylık sağlar. Kaliteli kumaşın kesim, dikim ve yapım aşamaları kolaydır. Kaliteli kumaşın üzerine renk tasarımı rahat yapılır, logo dikimi kolay olur. Kullanıcı olan kız öğrencilerimiz için de en büyük artısı uzun süreli kullanıma, yıkamaya ve ütülemeye dayanıklı olmasıdır. Ayrıca kaliteli bir kumaşın rengi çabuk solmaz, bütçe dostudur.

OKUL ETEĞİ TASARIMLARINDA İLHAMLAR NELERDİR?

 

Okul eteği yapımındaki en büyük öncüler eşofman takımı imalatçılarıdır. Farklı tip yapı ve kumaşlardan birbirinden farklı ve benzersiz eşofman takımları oluşturup birçok tasarım uzmanlarına ve okul içi spor kollarına örnek olmuşlardır. Birçok okulda, okul üniforması ile birlikte beden eğitimi kıyafeti de oldukça önemlidir. Başarılı bir beden eğitimi kıyafeti için eşofman imalatçıları da bir o kadar önemlidir.

Beden eğitimi ve spor derslerinde tüm öğrencilere yönelik genelde iki cinsiyeti ön plana çıkaran iki farklı renkte eşofman takımları tasarlanır. Tasarlanan okul eşofmanları , eşofman takımı imalatçıları tarafından her şarta ve mevsime uygun olarak özenle hazırlanır. Okul eşofman takımı imalatçıları öğrencilerin sadece okul için değil okuldan sonrasını ve okul olmadığı dönem kullanıma da uygundur. Günlük kullanıma uygun olarak renk ve tasarımları yapılır ve halka sunulur. Öğrencilerin çoğu rahat kullanım şartlarından dolayı okul dolayısıyla piyasaya sunulan etek ve eşofmanları günlük hayatlarında kullanmaya devam etmektedir.

Okul eteği tasarımlarında diğer ilhamlardan birini doktor kıyafetleridir. Doktor kıyafetleri, rahatlık, resmilik ve estetik görünüşü bir arada sunar. Bu nedenle, okul eteği tasarımı yapılırken doktor kıyafetlerinden bazı özellikler örnek alınabilir. Örneğin, doktor kıyafetlerindeki yan cepler, okul eteği tasarımında da kullanılabilir. Bu, eteğin günlük kullanıma daha uygun olmasını ve rahat olmasını destekler.

OKUL ETEĞİ TASARIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

Okul eteği ve eşofman takımı gibi profesyonellik barındıran ve resmi kurum ve kuruluşlar için tasarlanan kıyafetler, hem öğrencilerin hem de okulların ihtiyaçlarına göre tasarlanmalıdır. Bunun için alanında uzman, profesyonel ve deneyimli tasarımcılar, üreticiler ve okul eşofman imalatçıları ile çalışılmalıdır. Eşofman üreticileri ve okul eşofman imalatçıları, okullara özel olarak tasarlanır, kaliteli, rahat ve estetik ürünler sunarak öğrencilerin her koşuluna hitap eder.