Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Isparta T.O.B.B. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ile Isparta ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında usulsüz alışveriş iddialarının gündeme geldiğini açıkladı. Özbay, bu iddiaların üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruşturma başlattığını belirtti. Özbay, yapılan soruşturma sonucunda okulun üretmediği malzemeleri ve ürünleri iki milli eğitim müdürlüğüne sattığının tespit edildiğini vurguladı.

Eğitim İş Genel Başkanı, okulun Kimya Teknolojileri bölümüne ait döner sermaye işletmesinin yasal olarak sadece belirli ürünleri üretebileceğini ancak satış listesinde antibakteriyel sıvı sabun, termometre, bulaşık deterjanı, temizlik bezi, çöp kutusu gibi farklı malzemelerin yer aldığını ifade etti.

Kadem Özbay, sorumluların cezalandırılmasını ve görevden alınmasını talep etti. Ayrıca, bu olayın sadece münferit bir durum olmadığını, daha geniş bir sorunun parçası olduğunu ve mesleki liselerde ticari yönetim anlayışının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirtti.