Uzun bir yere gittiğiniz zaman yapılan otobüs yolculuklarının kabusa dönüştüğü günleri geride bırakabilirsiniz. Canınızın sıkılmadığı ve ayaklarınızın ağrıyıp şişmediği bir yolculuğa hazırlanabilirsiniz. Uzak bir yere otobüsle gitmek, yolcuların korkulu rüyaları arasındadır. Otobüs firmaları son zamanlarda yolculara rahatlık konusunda seçenekler sunsa bile kişiselleştirilmiş önlemleri, yolcuların da alması gerekir. Otobüs yolculuğu sırasında can sıkıntısı yaşamamak için yanınıza kitap, dergi yada bulmaca alabilirsiniz. Yolculuk yaparken otobüs firmalarının multimedya özellikleri sayesinde film ya da dizi izleyebilir, müzik dinleyebilir ya da telefon ile yarım kalmış olan işlerinizi halledebilirsiniz. Diğer yolcuları rahatsız etmeden yanınızdaki yolcu ile sohbet edebilir ya da manzaraya dalıp hayaller kurabilirsiniz. 

Uzak bir yere yapacağınız otobüs yolculukları sırasında çok fazla yaşanan sorunlardan bir tanesi de seyahat ederken rahatsız edici ve yanlış kıyafet seçimi yapmanız olur. Uzak şehirlere yolculuk yaparken mutlaka dar yada sıkmayan kıyafetler giymemiz gerekir. Bu kıyafetler dışında terleten, kaşındıran ve sıkan kıyafetlerden de uzak durmak gerekir. Rahat olmak açısından bir bluz yada mevsime uygun olan hırkayı mevsime uygun şekilde kombinleyerek rahat ve konforlu bir yolculuk yapmış olursunuz. Otobüs yolculuğu için genellikle yolcular öncesinden otobüs bileti alarak, yolculuklarının hangi gün olacağını bilir ve hava durumuna göre kıyafet seçiminde bulunurlar. 

İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti İflas furyası kargo şirketlerine sıçradı: O şirket iflas etti

Günlük hayatımızda en güzel seyahat arkadaşı haline gelen akıllı cep telefonları, uzun yolculuklarda seyahat ederken size eşlik eder. Elinden telefonu düşürmeyen bir karakteriniz varsa eğer, genellikle şarjı çok hızlı tükenebilir. Şarjın bitmemesi için mutlaka yolculuğa çıkmadan önce önlem almak gerekir. Yanınızda powerbank bulundurmayı veya akıllı telefonunuzu daha hızlı bir şekilde şarj edebilmek için yanınızda orjinal şarj aleti bulundurarak, mola yerinde şarj edebilirsiniz. Uzak yerlere seyahat ederken yolculukların olmazsa olmazı olan hareketsiz kalmak, dizlerde ağrı ve uyuşukluk hissine sebep olabilir. Otobüs yolculuğu sırasında diz ağrısı, belli aralıklarla hareket ederek önlenebilir. 

Metro Turizm İle Güvenli ve Konforlu Yolculuk

Metro turizm, 1992 yılında Galip Öztürk tarafından kurulmuş olan şehirlerarası bir otobüs firmasıdır. Kurulduğu ilk gün elinde sadece üç ya da dört tane otobüsü bulunan firma, çok kısa bir sürede gelişme göstererek araç filosu her geçen gün yeni araçlar ekleyerek adını duyurmuştur. Kurulduğu yıldan itibaren kaliteli ve konforlu hizmet anlayışından ödün vermeyen Metro Turizm, şimdilerde en büyük otobüs firmaları arasında yer alır. Metro Turizm’in otobüs firmaları, yolculara çeşitli özellikler sağlayarak, konforlu bir seyahat için çabalar. Otobüsün koltukları rahat koltuk olarak bilinir. Otobüs firmalarının multimedya özellikleri sayesinde TV ve internet özellikleri otobüslere yüklenmiştir. Uzak yolculuklarda yanınıza powerbank almadıysanız eğer, orjinal şarj aletinizi yanınıza alarak koltukların yanında bulunan prizler sayesinde kolaylıkla şarj edebilirsiniz. Otobüste bulunan açık büfe ikramları, otobüsteki yolculara atıştırma olur ve bir sonraki mola yerine kadar bu atıştırmalıklar yolculara iyi gelecektir.

Metro Turizm’in en avantajlı yönlerinden bir tanesi de otobüslerde evcil hayvanların bagaj bölümünde taşınabilir olmasıdır. Her bir yolcu için yaklaşık olarak 30 kg ağırlığında bagaj hakkı tanınmıştır. Bagaj hakkı her yolcu için 30 kg üzeri gelirse eğer, yolcudan ek olarak ücret talep edilebilir. Otobüs biletinizi online üzerinden satın aldıysanız eğer milletimizin çıktısı olmana otobüse binebilirsiniz. Bilet aldıktan sonra PNR numarası içeren SMS ile bilgilerinize dair hatırlatma mesajı alırsınız. Türkiye’nin bütün illerinde metro turizm firması bulunur. Sahip olduğu büyük bir hizmet ağı sebebiyle 1500’ün üzerinde seferler gerçekleştirerek hizmet verdiği yolcu sayısını senelik olarak 23 milyonun üzerine çıkarmıştır. Metro Turizm firmasının genel merkezi Bayrampaşa’da bulunur. Türkiye çapında bir çok noktaya ulaşım hizmeti sağlayan bu şirketin, 79 şehirde 1000’den fazla Şubesi bulunur. Yurtdışında ise Metro Euro segmenti ile hizmet veren Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Yunanistan ve Gürcistan’da ulaşım sağlanır.

Kamil Koç Turizmin Yolculara Sağladığı Konfor

Kamil Koç otobüs firması, Türkiye’nin yolcu taşıma şirketlerinden biridir. Köklü bir geçmişe sahip olan ve 1926 yılında kurulan Kamil Koç firması, karayolu taşımacılığında iyi bir faaliyet gösteren ilk firmalar arasındadır. Avrupa’nın en büyük şehirler arası otobüs şirketlerinden bir tanesi olan FlixBus ile birleşerek firmayı daha fazla genişletmiştir. Kamil Koç otobüs firması ile yolculuk yapan kişiler, genellikle personelin ilgisinden çok memnun kaldıklarını her zaman belirtirler. İkramların çok fazla olduğu ve koltukların konforundan dolayı her zaman yolcu yorumlarında olumlu özellikler alır. Uzak yolculuklarda telefonun şarjının bitmesi nedeniyle otobüslerde, her koltuk bölümünde priz bulunur. Koltuklarda bulunan kulaklıklar sayesinde film ve dizi izleyebilir aynı zamanda müzik seçeneklerinden birini tercih ederek keyifli bir şekilde sıkılmadan yolculuk yapabilirsiniz.

Türkiye’de seyahat etmek istiyorsanız eğer, Kamil Koç firması olarak geniş sefer hizmetleri sayesinde ülkemizdeki bütün şehirleri kolaylıkla gezebilirsiniz. Otobüslerin çok fazla olması ile beraber seyahatinizi mükemmel bir şekilde gerçekleştirilebilir, aynı zamanda istenilen saatte ve istenilen günde rahatlıkla bilet bulma fırsatı yakalayabilirsiniz. İstediğiniz yarın tatil amaçlı olacak şekilde kolay ve konforlu bir şekilde gidebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden yapmak istediğiniz seyahatinizi planlayıp aynı zamanda bütçenize uygun otobüs biletini hızlı bir şekilde bulmayı kolaylaştırır. Kamil Koç, satın  almak istediğiniz otobüs biletini hızlı ve güvenli bir şekilde sizin için her zaman kolaylaştırır. Bilet sistemi üzerinden telefonunuz bilet yerine geçer ve acentalara gitmeden kolaylıkla telefon üzerinden bilet alabilirsiniz.

Türkiye’de çok popüler bir hale gelen otobüs firması sayesinde şehirler arası seyahatler arasından görmek istediklerinizi ziyaret edebilirsiniz. Ülkemizi keşfetmek ve hafta sonu hava değişiklikleri olması için, Ankara ve İstanbul seyahatlerini kolaylıkla yapabilir aynı zamanda kültür ve tarihin derinliklerini görmek için ise İzmir seyahati planlayabilirsiniz. Ülkemizin gizli güzelliklerini görmek için Bursa ilinin seyahat edebilir aynı zamanda ülkemizin va’dettiği herşeye kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.