Dikkat! Isparta'ya 4 Gün Yağışlı Geçecek Dikkat! Isparta'ya 4 Gün Yağışlı Geçecek

Otomatik şanzımanlı araçların popülerliği artarken, kullanım hatalarının ve eksik bakımların ciddi hasarlara yol açabileceği vurgulandı.

Experix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, otomatik şanzımanlı araç kullanıcılarına dikkat etmeleri gereken noktaları açıkladı. Temizyürek, özellikle ekspertiz sürecinde sıkça karşılaştıkları otomatik şanzımanlı araçlarda yapılan kullanım hatalarının ve eksik bakımların araç sahiplerine büyük maliyetlere sebep olabileceğini vurguladı.

Özellikle şanzıman değişikliklerinin maliyetlerinin 100 bin liraya kadar çıkabileceğini belirten Temizyürek, sürücülere otomatik şanzımanlı araçları doğru kullanmaları ve düzenli bakımlarını yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Otomatik şanzımanların içerisindeki kalıntı ve artıkları temizleyerek vites geçişlerini sorunsuz hale getiren şanzıman temizliği hakkında bilgi veren uzmanlar, bu işlemin aracın çalışma ömrünü uzattığını ve yüksek maliyetli arızaların önüne geçtiğini ifade etti.

Otomatik vitesin, araç tarafından kendi kendine idare edildiği ve sürücünün müdahalesine gerek duymayan bir sistem olduğunu belirten uzmanlar, sürücülerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi