Yüzyıllar önce tasarlanan fakat bıkmadan yorulmadan nesilden nesile amaçlarını aktarmayı başaran milletlerin oyununa gelmemek lazım. Aktör olmaktansa senarist olmalı.

Yıllarca süren İran Irak savaşı, Sovyetler birliğinin bölünmesi, Irak’a Amerikanın el koyması, İsrail’in güç merkezi haline gelmesi, Afganistan’ın yatakçılıktaki gücü, bunlar birer tesadüf değil. Terörist başları diye adlandırılan insanlar tüm yaptıklarını tek başlarına yapmıyorlar, Dünya ya meydan okumayı göze alabilen insanlar kimbilir nelerin karşılığında, rahat yaşamak varken kendilerini dara sokuyorlar.

Ama sonuçta bütün bunları ekonomik güçlerini ispatlamış güçler destekliyor ve yönlendiriyor. Senarist olmak için ekonomiyi güçlendirmek lazım. Yada seneryolara dur demek için.

Seçim arifesinde sayın adayların kalıcı çözümler getirmelerini bekliyordum, ama motorin ve öss den başka sıkıntımız yokmuş gibi bunlar üzerinde duruluyor. Halk bir şekilde hayatını sürdürüyor. Ben hiçbir haber kanalında, açlıktan ölmüş vatandaşımızın haberini okumadım. Zaten ekonomik güç elde edildikten sonra halk daha refah içinde yaşayacaktır. Hem halkımız fedakardır, zorla değilde gerekçesi açıklanarak vatan için bir şeyler istense, aç bile olsa kendisi yemez vatanı için hibe eder. Her Türk Vatandaşı evladını vatanı için kendi eliyle teslim ediyor asker ocağına, sonunda ölüm de var teskere de. Bunu bile bile kendi eliyle bırakıp geliyor ciğerparesini.

Napolyon’un bir sözü var “Bir Türk’ü öldürebilirsiniz ama asla yenemezsiniz” Türk halkı zekasıyla, kuvvetiyle nam salmış bir halktır. Halen daha öyle. Fakat istemediğimiz oyunların içine çekilmeye çalışılıyoruz, mücadele ettikçe başka darbelere maruz kalıyoruz.

Birlikten kuvvet doğar, birliğimizi kırmaya çalışanlarda bizleri ancak böyle mağlup edeceklerini düşünüyorlar. Başka türlü başaramazlar zaten.

Sayın Vatanımızı emanet edeceğimiz adaylar artık vaadlerini bir kere daha düşünmeleri gerekiyor. Basit sorunlarla değilde, gerçek sorunlara bir çözüm getirmeleri gerekiyor. Ne yapacaklarını halk ile paylaşmaları gerekiyor.

 

- - - - - - -