Pilatese Başlayacaklar Spor Aleti Alırken Nelere Dikkat Etmeliler?

Sağlıklı olmak ve sağlıklı bir bedene kavuşmak için çeşitli sporlar yapılmaktadır. Bu sporlardan biri de pilatestir. Pilates, vücuda esneklik kazandırmak ve vücudun bazı bölümlerini çalıştırmak için yapılan birtakım hareketlerden oluşmaktadır. Bu yüzden günümüzde yüzlerce insan pilates ile spor yaparak zinde bir hayat sürmektedirler. Sistemli ve programlı yapılan hareketler sayesinde vücut belirli bir süre sonra şekle girmeye başlamaktadır. Evlerde de rahatlıkla yapılabilen bu spor için belirli aletlere ihtiyaç duyulmaktadır. Pilates lastiği, pilates topu, pilates çemberi gibi ekipmanlar hareketleri daha doğru ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.

Pilates yapmanın asıl amacı vücutta bulunan tüm kasları etkili bir şekilde çalıştırmaktadır. Dikkatle yapılan bu sporda koordinasyon ve konsantrasyon gibi zihinsel süreçlerde gelişme göstermektedir. Farklı hareketleri bulunan pilates egzersizlerinde zaman zaman kalp ritmi hızlanmaktadır. Hızlanan kalp ritmi ise yağ yakma sürecini hızlandırmaktadır. Vücuda hem içten hem de dıştan destek olan pilates sporunda kullanılacak aletler alınırken dikkat edilmesi gerekenleri buluttabul.com yöneticisi Yönetici Ömer Özmen şu şekilde ifade etmektedir.

Soft Dondurma Makinesi Satın Al Soft Dondurma Makinesi Satın Al

Pilatese Başlayanların Alması Gereken Spor Aletleri Nelerdir?

Omurgayı düzelten ve daha sağlıklı bir hale getiren pilates sporu zihin ve beden bütünlüğü gerektirmektedir. Son dönemlerde yapılan en popüler sporlardan biri olan pilates aynı zamanda doğru nefes alabilmeyi öğreten bir aktivitedir. Bu amaçla pilatese yeni başlayanların kullanması gereken belli başlı pilates aletleri bulunmaktadır. Bu aletlerden birisi ise jimnastik minderidir. Jimnastik minderi, pilates matı olarak da adlandırılan bu ürün yer hareketlerinde vücudun sert zemine maruz kalmasını önlemektedir. Daha rahat ve konforlu bir spor imkânı sunan bu minder ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Pilates denilince ilk akla gelen ekipmanlardan olan pilates topları ise hareketleri daha doğru yapmayı sağlamaktadır. Bu yüzden pilates topu kullanıcının boyuna göre seçilmiş yumuşak malzemeden yapılmış olması gerekmektedir. Küçük pilates topları ise genelde standart olup 20 cm çapa sahiptir.

Pilates yaparken kullanılan aletlerden biride pilates lastikleridir. Farklı esneklik dereceleri bulunan bu lastikler hareketlerin ölçüsüne göre kullanılmaktadır. Genelde kol ve bacakları kuvvetlendirmek isteyenlerin tercih ettiği lastikler hareketlerin daha etkili bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. Bu yüzden lastik seçiminde ilk başta direnci düşük lastikler vücut geliştikçe yüksek dirençli lastiklere geçilmesi gerekmektedir. Bunlara ek olarak farklı hareketleri yapmaya yarayan pilates çemberini ise yeni başlayanlar kasları zorlamayacak esnekliğe sahip olanlarını tercih etmelidirler. Bu kapsamda pilatese yeni başlayanlar için önerilen ve kullanılması gereken aletlerin yanı sıra pilates öncesi ısınma hareketlerinin yapılması da uzmanlar tarafından önerilmektedir. Spor bisikleti bu kapsamda pilates öncesi vücudun tüm kaslarını hareketlere hazırlamak için son derece etkili spor aletlerinin başında gelmektedir.