Teşekkürler Isparta 6 Mart SK Teşekkürler Isparta 6 Mart SK

Yapılan yeni düzenleme ile prim eksikliği bulunanlara erken emeklilik fırsatı sunulacak. Bu haber, milyonlarca vatandaşın ilgisini çekti. Özellikle EYT (Erken Emeklilik Talebi) kapsamında prim eksikliği nedeniyle emekli olamayanların dikkatle takip ettiği bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Peki, prim eksiği olanlara erken emeklilik ne zaman mümkün olacak? Prim indirimi ne zaman hayata geçecek?

EYT yasası kapsamında emeklilik dilekçesi veren ancak prim eksikliği nedeniyle emekli olamayan milyonlarca kişi için bu yeni düzenleme önemli bir adım niteliğinde. Son yıllarda EYT yasası ile birlikte emeklilik hakkı doğmuş olsa da prim eksikliği nedeniyle bu haklarından yararlanamayan vatandaşlar için SGK'dan gelen bu müjde oldukça önemli. Prim eksiği olanlara erken emeklilik hakkı getirilmesiyle ilgili düzenlemenin genel kurula nisan ayı ortalarında sunulması bekleniyor. Eğer bu düzenleme yasalaşırsa, özellikle küçük esnafın erken emeklilik fırsatına kavuşması mümkün olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl duyurduğu prim indirimi düzenlemesi, özellikle bağ-kur sigortalılarını ilgilendiriyor. Bu düzenleme ile bağ-kur sigortalılar için prim gün sayısı şartı indirilecek ve prim eşitlemesi yapılacak. Küçük esnafların da bu düzenlemeden faydalanarak 7200 prim gününü doldurması durumunda erken emeklilik hakkına sahip olması bekleniyor. Bu düzenlemeyle, EYT kapsamında emeklilik biletini alamayan birçok kişinin umutları yeniden canlanacak.

Haber Merkezi