PTT Uyarıyor: Dolandırıcılık Yöntemi Olarak "Kargo Teslimi" Tehlikesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Türkiye'nin önde gelen posta ve kargo hizmeti sağlayıcısı PTT AŞ, vatandaşları kandırmak amacıyla kullanılan yeni bir dolandırıcılık yöntemi konusunda uyardı. PTT'nin dağıtım personeli kılığındaki dolandırıcılar, evlere giderek posta veya kargo teslim ediyor ve alıcıdan gönderinin teslim alındığına dair belge imzalatıyor. Bu belgeler daha sonra resmi evraklarda kullanılarak kişinin üzerine kayıtlı varlıkları satmak gibi birçok alanda kullanılıyor.

PTT AŞ'den yapılan açıklamada, şirket adı ve logosu kullanılarak vatandaşlara sahte SMS ve e-postalar gönderildiği, bu yolla banka ve kredi kartı bilgileri ile kişisel bilgilerin ele geçirilmeye çalışıldığı belirtildi. Ayrıca, dolandırıcılar tarafından "kargo gönderi takibi" adı altında gönderilen sahte mesajlarla da yurttaşların banka bilgilerine ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, PTT AŞ'nin kargo bekleyen alıcılara doğrudan PTT adıyla SMS gönderdiği, ancak uzantısı 'www.ptt.gov.tr' olmayan internet sitesi linklerinin PTT tarafından gönderilmediği vurgulandı. Şirket, bu tür dolandırıcılık girişimlerini önlemek amacıyla hukuki süreç başlattığını belirtirken, vatandaşlardan şüpheli durumlarda yetkililere ihbarda bulunmalarını ve sadece resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenmelerini istedi.

İşte Isparta’da en çok kullanılan kadın ve erkek isimleri İşte Isparta’da en çok kullanılan kadın ve erkek isimleri

Dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan PTT, hizmetlerinden yararlanırken sadece resmi internet sitesi olan 'www.ptt.gov.tr' ve sosyal medya hesapları dışındaki kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini önemle rica etti.