Bir ay boyunca Allah için oruç tuttuk. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla camilere koştuk, teravihler kıldık. Allah’ın rahmetine daldık, ilahî bağışlanmayı arzuladık ve cehennemden kurtuluş yolunda ümitlendik oruç ayında. Aç ve açıkta kalan fakiri düşündük. Yetimin elinden tutmaya çalıştık, zekât ve fıtır sadakası vererek. 
Bir ay boyunca sadece aç kalmadık, sadece midelerimize oruç tutturmakla yetinmedik; ellerimizi-ayaklarımızı, dillerimizi-damaklarımızı, gözlerimizi-kulaklarımızı, dinimizce yasak olan her söz ve davranıştan sakındık. 

İşte alnımızın akıyla bayrama girmiş bulunuyoruz. Bugün yüzler gülecek, evler şenlenecek. Kardeşlik duygularımızın zirveye çıktığı bayram gününde dargınlar barışacak, dostlar kaynaşacak; büyük küçük herkes üzerine düşeni yapacak. Büyüklerin elleri öpülecek, hal ve hatırları sorulacak, akraba ve komşular, dostlar ve hastalar ziyaret edilecek. Uzaktakiler aranacak. Bugün çocuklar en güzel elbiselerini giyecek; yetimler, yoksullar, kimsesiz çocuklar unutulmayacak. İnanıyoruz ki, yoksul ya da kimsesiz bir çocuğun ayağına giydirdiğimiz bir çift ayakkabı, mahşer gününde, bizim en sıkıntılı zamanımızda imdadımıza yetişecek. 

Çifte bayram tanırız ışıktan, nurdan 
Birisi Ramazan, birisi Kurban 
Yâ Rab! Bayram eyle bayramımızı 
Yıka gönülleri kirden, çamurdan!  



Sevinçlerimizi de kederlerimizi de paylaşmanın kardeşliğimizi daha da pekiştireceğini bir kez daha coşkuyla anladığımız şu bayram gününde, bütün müminlerin bayramını tebrik ediyor, bayramlarımızın birliğimize, dirliğimize ve birbirimize daha çok bağlanmamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 

Isparta İl Müftülüğü