Rapora göre, yılın ilk yarısında sıfır araç arzının talebi karşılayamaması nedeniyle yeni ve ikinci el otomobillerde önemli fiyat artışları gözlendi. Ancak, krediye erişimdeki zorluklar ve regülatif kısıtlamalarla birlikte piyasa düzene girdi.

İlk yarıda yaşanan bu gelişmelere rağmen, araçlarda tarihi satış rekorları kırıldı. Ancak, ağustos ayı itibarıyla ikinci el araç fiyatlarında B segmentinde yüzde 10, C segmentinde yüzde 11, D segmentinde yüzde 9 ve E segmentinde yüzde 7'lik bir değer kaybı yaşandı. Ayrıca, satış sürelerinin tüm segmentlerde uzadığı gözlendi.

Haziran ayında hızlanan ikinci el hafif ticari araç satışları, sonraki aylarda yavaşladı. Haziran, profesyonellerin ellerindeki araçları en hızlı şekilde sattığı dönem olarak öne çıktı. Ancak, satış süreleri ilerleyen dönemlerde uzadı ve aralıkta 53 güne kadar yükseldi.

Yakıt türlerine göre ikinci el araç fiyatlarındaki artışlarda farklılıklar görüldü. Dizel araçlarda fiyatlar yüzde 50'ye kadar yükselirken, elektrikli araçlar sadece yüzde 5 arttı. Hibrit araçlarda yüzde 15, benzinli araçlarda ise yüzde 45'lik bir yükseliş gözlemlendi.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

B, C, D ve E segmentlerinde öne çıkan modeller, tüketicilerin tercih ettiği en popüler ikinci el araçlar oldu. Bu modeller, hedef kitlenin ihtiyaçlarına uygun özellikler sunarak otomobil sektöründeki başarılarını sürdürdü