Teklifin geneli üzerinde yapılan görüşmelerde muhalefet partileri, düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.
TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi, AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, muhalefetin eleştirilerini kabul etmediklerini belirtip, "Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesinin hiç mi önemi yok, hiç mi anlamı yok? Anayasa'ya aykırılık iddiası tamamen soyut, gerçekçi değil. Tamamen subjektif gerekçelerle sunulmuştur" açıklamasında bulundu.
* “HİÇ BİR SEÇİMİMİZDE ŞAİBE OLMAMIŞTIR”
AK Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Türkiye'nin en iyi yaptığı uygulamaların başında seçim işlerinin geldiğini söyledi.
"Hiçbir seçimimizde şaibe olmamıştır." diyen Özel, Türkiye'nin, örnek alınan, seçim iradesinin sandığa yansıdığı, seçim güvenliğinin en kamil manada ortaya çıktığı bir seçim sistemine sahip olduğunu kaydetti.
Bu düzenlemeyle seçim mevzuatının bir adım daha ileriye götürüldüğünü belirten Özel, "Hiçbir zaman almadığımız oyun hesabını yaparak milletvekili sayımızı artırmanın peşinde değiliz." diye konuştu.
Seçmen iradesini sonuna kadar koruyan bir düzenleme getirdiklerini dile getiren Özel, seçim barajının yüzde 7'ye çekildiğini; bunun ileride daha da aşağıya çekilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti