Misafirlerin temassız bir biçimde sipariş verme ve ödeme yapma süreçlerine yönelik çözüm sunan QR menü; otel, restoran, cafe, bar gibi mekanlarda sıklıkla tercih edilen bir dijital çözümdür. Bu sistem misafirlerin karekod okutulması ile menü, menü içeriği ve fiyatlara kolaylıkla ulaşarak sipariş verilmesine olanak tanır. Akıllı telefonlar ile masada bulunan kod kolaylıkla okutularak dijital menüye kısa süre içerisinde ulaşmak mümkündür.

Fiziksel menü ihtiyacını ortadan kaldıran QR menü, daha iyi bir müşteri deneyimi sunar. Kodun okutulması ile otomatik olarak bir uygulamaya ya da web siteye yönlendirme yapılır. Tamamen temassız sipariş verme ve menü içeriğini öğrenme fırsatı sunan bu uygulama sayesinde hem müşteriler hem de servis hizmeti sunan çalışanlar için zaman ve emek tasarrufu da sağlanır.

QR Menü Nedir?

İngilizce “Quick Response” kelimelerinin baş harflerinden oluşan QR, dilimize “hızlı yanıt” şeklinde çevrilir. Restoran, cafe, otel gibi işletmelerde masalarda fiziksel menü ihtiyacını ortadan kaldıran efektif bir çözüm olarak karşımıza çıkar.

Marketlerden satın aldığımız ürünlerde bulunan barkodlar gibi görsel yapıya sahip olan QR kodlar, akıllı telefona okutularak tamamen temassız ve hijyenik bir sipariş deneyimi sağlar. Geleneksel baskı menü, uzun süre kullanım sebebi ile zamanlar deforme olur. Fakat QR menü dijital ortamda ilk günkü gibi verimli ve kullanışlıdır. Fiyat güncellemelerinin daha kolay olması, menü geliştirmelerinin pratikliği ve matbaa – basım masrafının olmaması ve arzu edilen biçim tasarlanması da qr menünün öne çıkan avantajları arasında yer alır.

Dijital QR Menü Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Özellikle son yıllarda işletmeler tarafından yoğun olarak tercih edilen QR menünün sağladığı pek çok avantaj mevcuttur. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

●      QR menü sayesinde basılı materyal ihtiyacı ortadan kalktığı için matbaa giderleri de minimize olur.

●      Temassız olma özelliği sayesinde geleneksel menüye kıyasla daha hijyeniktir.

●      Menüye eklenebilir görsel resimler sayesinde tercih edilme oranını yükseltir.

●      Oldukça pratiktir, hem işletme hem de müşteri için zaman ve emek tasarrufu sağlar.

●      Menü fiyat güncellemesi yapmak, menüye yeni kalem eklemek, ürünün içeriğine ve fotoğrafına yer vermek oldukça kolaydır.

●      İşletmenin, şubenin ya da sosyal medya hesaplarının tanıtımının yapılmasına imkan tanır.

●      QR kod sayesinde işletmede müşteri – servis çalışanı arasındaki iletişim minimize edilir. Bu da işletme içi operasyonun hızlanmasını sağlar.

●      Yemek görselleri ile müşterinin servisin nasıl olacağı hakkında bilgi sahibi olması sağlanır. Bunun yanı sıra QR menüye eklenen yiyecek içecek görselleri müşterinin iştahını da artırabilir.

Neden QR Menü Tercih Etmelisiniz?

Geleneksel menü ile karşılaştırıldığında QR menü kullanımı hem müşteri hem de işletme için pek çok fayda sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Geleneksel menüler, fiziksel bir forma sahip olduğu için matbaada basılır. Bu da bir maliyet doğurur. Bununla birlikte bu menülerde fiyat değişikliği yapmak ya da menüye yeni yiyecek içecek eklemek de yeni menüye ihtiyaç duyulmasına neden olur. Fakat QR menü, hem basım maliyetini ortadan kaldırır hem de fiyat değişikliği, menü içerik değişiği yapmak oldukça kolaydır. Yemeklerin ve içeceklerin görsellerinin eklenmesi ile müşterilere de daha dikkat çekici bir alan sunar. Bunun yanı sıra uzun süre kullanımın ardından fiziksel menülerde zaman içerisinde deformasyon meydana gelirken QR menüler ilk günkü yapısını korur.

Ceza Hukukunda Davanın Reddi Ceza Hukukunda Davanın Reddi

Daha Hijyeniktir, Teması Minimize Eder

Geleneksel menü ile karşılaştırıldığında QR menü daha hijyenik bir seçenektir. Fiziksel menüler elden ele, masadan masaya dolaştığı için virüs ve bakterilerin bulaşma riskini artırır. Ayrıca üzerine yemek ya da içecek dökülmesi ile kolaylıkla kirlenebilir ve deforme olabilir. QR menüler ise akıllı telefon aracılığı ile hiçbir temas olmadan menüye ve menü içeriğine ulaşabilmeye olanak sağlar. Bu sayede işletme hem müşterilerinin hem de çalışanlarının sağlığını korur.

Bekleme Süresini Azaltır, Operasyon Sürecini Hızlandırır

QR menü kullanımı hem müşteri hem de işletme çalışmaları için bekleme süresini azaltır. Karekod menü sayesinde müşteri servis görevlisinin menü getirmesine ihtiyaç duymadan menüyü kolaylıkla görüntüler. Bu sayede görevli kişi, geleneksel basılı menüyü müşteriye teslim ettikten sonra karar verme aşamasına da ortak olma durumundan azledilir. Çünkü menü istemek ve sipariş vermek için servis görevlisini çağırmak yerine kare kod menü sayesinde siparişine karar verdikten sonra çalışanı çağırabilir.

Estetik Menü Görünümü Yaratılabilir

Dijital menü düzenlemesi arzu edilen sıklıkta kolaylıkla gerçekleştirilir. Fakat geleneksel basılı menüde böyle bir olanak mevcut değildir ya da ek  maliyetler doğurur. Müşterinin deneyimini kolaylaştıran menü tasarımları tercih edilerek hazırlanan QR menüler, kullanım açısından eğlenceli bir yapı da sunar. Bunun yanı sıra karekod menülerde popüler yemekleri ön plana çıkartmak, anlık indirimler planlamak, yemek menüleri oluşturmak oldukça kolaydır. Hem görsel ekleme hem de bu görselleri güncellemenin oldukça kolay olduğu QR menüler, müşterinin dikkatini de daha fazla çeker.

QR Menü Nasıl Kullanılır?

Özellikle son günlerde kullanımı artan kare kod menüler oldukça pratik ve efektif bir dijital çözümdür. Dijital çağda neredeyse herkesin kullandığı akıllı telefonlar ile QR menüler kolaylıkla görüntülenir. Akıllı telefonlara mevcut olan karekod okuma uygulamaları ve kendi karekod okuma uygulamasını içinde barındırmaktadır. Google Play, App Store ya da Microsoft Store içerisinden mevcut olan “QR Code Okuyucu” uygulamalarından biri indirilerek masada mevcut olan kare kodu uygulamaya okutarak menüye ulaşmak mümkündür. Menü içerisinde ilgili bölümler arasında dolaşarak tüm menüyü görüntülemek mümkündür.

Restoranınıza özel QR kodlar ile temassız ve hijyenik bir sipariş deneyimi sunan Simpra QR Menü hakkında bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.