İngilizce Radio Frequency Identification (Radyo frekansı tanımlama) ifadesinin kısaltması olan Rfid, yaklaşık 50 yıldır kullanılan bir teknolojidir. Rfid yazıcı ile basılan rfid etiketleri, antenli bir mikroçipten oluşan teknolojik bir etikettir. Rfid teknolojisi 1971 yılında Mario Cardullo tarafından icat edilmiştir. 1983 yılında ise Charles Walton tarafından bu teknolojinin patenti alınmıştır. Bu teknolojik etiketler, belirli bir mesafeden taranıp okunabilmektedir.

Temizlik işçilerine kadro yolu açılacak Temizlik işçilerine kadro yolu açılacak

Rfid Etiketler

RFID etiketleri rfid yazıcı kullanılarak her objeye, giysilere, paralara, eşyalara basılabilen etiketlerdir. Günümüzde bu etiketler, evcil hayvanlar için de kullanılmaktadır. Evcil hayvanlara rfid etiketleri çip takılarak yerleştirilmekte ve hayvan kaybolursa bulunduğu konum radyo dalgaları ile tespit edilebilmektedir. Rfid etiketler günümüzde en çok nakliye şirketleri, depolar, perakendeciler tarafından kullanılmaktadır. Günümüzde rfid etiketleri, temassız kredi kartlarında, otobüs ve metro geçişlerinde, bina giriş kartlarında da yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu akıllı etiketleri kullanarak firmalar stoklarının takibini en güvenli biçimde yapabilmektedir. Rfid etiketleri aktif etiketler ve pasif etiketler olmak üzere iki farklı biçimde basılır. Rfid etiketleri yaklaşık 100 metrelik mesafelerde taranabilmekte ve okunabilmektedir. Rfid etiketleri ile büyük miktardaki veriler taşınabilir.

Rfid Yazıcılar

Rfid yazıcılar birçok farklı özellikte üretilmektedir. Rfid yazıcı sistemleri, etiketlere yerleştirilmiş çiplere veri yazmak için özel olarak geliştirilmiş yazıcılardır. Yazıcı, verileri çipe ileterek kodlar. Daha sonra etikete barkod veya grafik verileri de ekleyerek etiketi yazdırır. Rfid yazıcılar hem doğrudan termal hem de termal transfer yöntemini kullanarak çalışır. Doğrudan termal yöntemiyle baskı yapan rfid yazıcılar, ek bir malzemeye ihtiyaç duymaz. Termal transfer yöntemini kullanan rfid yazıcılarda ise ek olarak ribonlar kullanılır. Her iki yöntemi kullanabilen rfid yazıcılar da vardır. Rfid yazıcıların birçoğu 4 inç ila 6 inç genişliği ölçüsünde etiketler yazabilmektedir.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

Ikitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde, Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR, İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

Tel: +90 212 659 1515

Mail: info(@)egen.com.tr