Yağışların bu akşam itibariyle etkisini göstermeye başlayacağını ifade eden Acar, yarından itibaren batı bölgeleri etkisi altına alacak yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını ve özellikle öğleden sonra daha yoğunlaşabileceğini belirtti.

Özellikle yarın sabah saatlerinden itibaren Trakya, İstanbul'un batı kesimi, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevresinde yerel olarak yoğun yağışların beklenildiğine dikkat çeken Acar, vatandaşları bu duruma dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Acar, yağışların yedi gün boyunca devam etmesinin beklendiğini, hafta sonu ise kuzey kesimlerden gelecek yeni bir yağışlı sistemin tüm yurda yayılmasını beklediklerini söyledi. Hava sıcaklıklarının da yağışlarla birlikte mevsim normalleri civarına düşeceğini ve hissedilir derecede azalacağını belirten Acar, vatandaşların bu durumu göz önünde bulundurarak hazırlıklı olmalarını önerdi.

Acar, rüzgar konusunda ise Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgarlar beklendiğini, diğer bölgelerde ise rüzgarın genellikle hafif ve orta kuvvette eseceğini ifade etti. Deprem bölgesi ve çevresindeki hava durumu hakkında da bilgi veren Acar, bu bölgelerde de hava sıcaklıklarının düşeceğini ve yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacağını belirtti.

Tatil bölgelerinde ise özellikle perşembe, cuma ve cumartesi günlerinde Ege ve Akdeniz illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğini söyleyen Acar, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne ait web sayfası ve mobil uygulamaları kullanarak güncel hava durumu bilgilerini takip etmelerini önerdi