IGC Basın Parkı'na zarar verdiler IGC Basın Parkı'na zarar verdiler

Ülkemizin en önemli mantar üretim merkezlerinden birisi olan Sarıidris Kasabasında Mantar Kompostu Fabrikası yapılacak.
Günlük 7 ton mantar üretimiyle istihdama ve milli ekonomiye büyük katkı sağlayan Sarıidris Kasabasında yaklaşık 170 adet mantar üretim tesisi bulunmakta.
İMKANLAR KÜÇÜK ANCAK HAYALLER BÜYÜK
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, imkanları küçük ancak hayalleri ve düşünceleri büyük bir belediye olduklarını ifade ederek, devlet-vatandaş işbirliğinde mantar kompost üretim tesisi kurmak istediklerini söyledi.
GÜNLÜK 7 TON MANTAR ÜRETİLİYOR
Günlük en az 7 ton mantar üretimiyle Türkiye’nin ikinci en büyük üretim merkezi olduklarını belirten Başkan Pala; “Kasabamızda 170 adet mantar üreten aile işletmesi var. Bu işletmeler günlük olarak 50 ton kompost tüketiyorlar. Çevremizdeki mantar tüketen köylerimizi de hesaba katarsak kompost tüketimi 100 tondan fazla olmaktadır. Bu kapsamda mantar üretimi buradaysa kompost tesisi de burada olsun diyoruz. Vatandaşımız ayrıca konpost için nakliye vermesin istiyoruz” dedi.
DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİYLE FABRİKA KURULACAK
Kurulacak olan kompost üretim tesisinin devlet-vatandaş işbirliğinde kurmak istediklerini ifade eden Başkan Pala; “Kompost üretim tesisi için daha önce atılmış bir adım var. Ancak ülkemiz seçim atmosferine girdi. Seçim sonrasında süreci biraz daha hızlandıracağız. İl özel idaresinin öncülüğünde kurmak istiyoruz. Devlet-vatandaş işbirliği şeklinde olsun istiyoruz. Üretime meyilli çalışkan Sarıidris halkı elbette ki üzerine düşeni yapacaktır. Bu tesis ayrıca bölgemize daha fazla canlılık katacak, en az 20 kişi istihdam edilecek ve milli ekonomiye milyonlarca katkı sağlanacak. Bizim derdimiz hizmet üretmektir. Yapılacak çalışma;üreten, ekonomiye katkı sağlayan Sarıidris halkının hizmeti ayağına getirmektir. Elbirliğiyle inşallah bunu da başaracağız” diye konuştu./
Elif AKGÜL