Petrol varil fiyatı, 85 dolar ile 90 dolar arasında sürekli dalgalanıyor. Bu dalgalanmaların ardından, akaryakıt fiyatlarında bir indirim beklentisi oluştu.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın etkisiyle dünya piyasaları dalgalanmaya devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, birçok sektörü etkileyerek sık sık fiyat değişikliklerine neden oluyor. ABD Merkez Bankası üyeleri tarafından yapılan açıklamaların yanı sıra enflasyon verileri de yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor. Savaşın patlak vermesi, tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı ve bu durum petrol fiyatlarına yansıdı. Özellikle savaş dönemlerinde yükselen Brent petrol varil fiyatı, son zamanlarda 90 dolara kadar yükselmişti. Bu yükseliş, akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Ancak son günlerde petrol fiyatlarında düşüş yaşanmaya başladı.

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

Petrol stoklarındaki artış, fiyatlar üzerinde belirgin bir etki yarattı. ABD'de açıklanan verilere göre, Brent petrol varil stokları geçen hafta 12,94 milyon varil arttı. Bu beklenmedik artış, petrol fiyatlarında yüzde 2,2'lik bir düşüşe yol açtı ve Brent petrol varil fiyatı 85,1 dolara geriledi. Bu düşüşün ardından benzin, motorin ve otogaz gibi akaryakıt fiyatlarında bir indirim bekleniyor.