Almanca, Türkiye Almanya arasındaki ticari ve diplomatik ilişkilerden dolayı ülkemizde en çok öğrenilen ikinci yabancı dil olma özelliğine sahip. Alman menşeili bir firmada çalışmak, turizm tesislerinde Alman Turistlere hizmet verebilmek, ithalat – ihracat veya vatandaşlık için Almanca öğrenmek, kendiniz için yapabileceğiniz en iyi yatırımların arasında. Bugün İngilizce kadar yaygın olmasa da, tüm dünyada 16 milyon kişi tarafından konuşulan dil ve Almancax.com sitesi hakkında sizleri biraz aydınlatmak istiyoruz. İlk olarak Almanca hakkında yaygın olarak sorulan soruları cevapladıktan sonra, Almancax.com sitesinin sizlere sunduğu faydalardan söz edeceğiz.

Almanca Nasıl Bir Dildir?

Almanca, Cermen Dil Ailesine mensup Hint – Avrupa Dillerinden birisidir. Dil, yapısı ve temel unsurları ile –örneğin Almanca Sayılar gibi-  aynı dil ailesinin temel kalıtım özelliklerini taşır. Buna karşın sözdizimi, yeni sözcükler için kullanılan yapım ekleri, çekim ekleri, gramer kuralları biraz daha farklı ve karmaşıktır. Örneğin ilk olarak diğer dillerdeki harflerle Almanca harfler arasındaki farkları öğrenmek isterseniz Almanca alfabesi adlı konuyu okumak için Almanca harfler adlı konuyu okuyabilirsiniz. Linkin üzerine tıklamanız yeterlidir.

Almanca Mı? İngilizce Mi?

İngilizce, Almanca ile aynı dil ailesine mensup ve benzer özellikler taşıyan bir dildir. İngilizce ve Almanca bu nedenle birbirlerine benzerler. İngilizce Sayılar içeriğine sitemizden ulaşabilir ve bu sayı isimlerinin Almancaya benzediğini kendiniz de görebilirsiniz. İngilizce çok daha yaygın bir dil olmasına karşın, spesifik olarak Federal Almanya sınırlarında yaşamak ve çalışmak için Almanca, bizlerin önereceği bir yabancı dildir.

Almanca Öğrenmek Zor Mudur?

Almanca öğrenmek çok zor değildir. Almancax.com gibi profesyonel ve kullanıcı odaklı siteler üzerinden kendi çabanızla, rahatlıkla öğrenilebilir. Dilerseniz Almanca Sayılar gibi temel konulardan başlayarak ve bol bol pratik yaparak dili öğrenmeniz mümkündür. İngilizce konusunda da kaliteli içeriklere sahip olan sitemizden İngilizce Sayılar konusu ile başlayabilir ve İngilizcenizi geliştirebilirsiniz.

Almanca ve İngilizce Öğrenmeye Nasıl Başlayabilirim?

Almanca öğrenim süreci genellikle lise veya üniversitede gerçekleştirilir. Örneğin İngiliz Dili Edebiyat Bölümü, tamamen İngiliz Dili ve Tarihi üzerine yoğunlaşır. Buna karşın başka profesyonelliklere sahipseniz, dijital platformlar üzerinden de Almanca öğrenebilmeniz mümkündür. Başlamak için Almanca Sayılar, artikeller veya Almanca renkler gibi basit konulardan başlamaya özen gösterin.

İSÜ vakıf üniveristesinde ilk sırada İSÜ vakıf üniveristesinde ilk sırada

Almanca Dil Seviyeleri Nelerdir?

İngilizce ve Almancada dil uzmanlık seviyeleri A1/ A2 / B1 / B2 / C1 / C2 olarak çeşitli sınırlara ayrılmıştır. Almanca dil yeterlilik belgesi için resmî kurumlarca yapılan sınavlara katılabilirsiniz. Özetle, Almanca konusunda uzmanlığınızı kanıtlamak için Almanca Sayılar konusundan çok daha öteye gitmeniz gerekir. İngilizce için de benzer bir durumdan söz edilebilir. İngilizce dil yeterlilik seviyeleri de bu şekilde sınıflandırılır; benzer şekilde İngilizce yeterlilik belgesi için de İngilizce Sayılar gibi temel konuları öğrenerek çok daha kompleks dil konularında pratik yapmalısınız.

Temel Almanca ve İngilizce Konuları Nelerdir?

Temel Almanca konuları genel olarak basit ve yaygın olarak kullanılan kelimelerden başlar. Almanca Sayılar, Almanca Artikel Kullanımı ve zamirler Almanca için olduğu gibi İngilizce için de ortaktır. Yani İngilizce Dersleri almaya başladığınızda, İngilizce Sayılar çoğu zaman karşılaşacağınız ilk derslerden birisi olur.

Almancax.com Ücretli Mi? Siteden Nasıl Faydalanırım?

Almancax.com ücretsizdir ve her yaştan, her seviyeye sahip ziyaretçilere kapısı açık bir sitedir. Sitemiz üyelik gerektirmez. Bununla beraber Almanca Dil Kursları, İngilizce Dersleri veya İngilizce Sayılar  gibi farklı konularda da sitemizden bilgi edinmeniz mümkündür.